avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boala

Am 46 de ani si sufar de cardiopatie ischemica ,angina pectorala de efort ,insuficienta venoasa si hta si de coxartroza la ambele picioare .Am dreptul la pensie de boala avand in vedere ca aceste boli sunt incurabile>?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Handrea v , utilizator 20:55, 25 Ianuarie 2022
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

buna cel putin pt coxatroza sigur aveti dreptu ca si grad accentuat sau 2 , dar va trebui sa depuneti dosar la comisia de expertiza medicala a capacitati de munca asta pt pensie si avand in vedere ca suferiti si de altele eu personal vasi recomanda sa mergeti si la comisia de handicap sa depuneti dosar ca sar putea sa obtineti si handicap iar cele doua venituri se cumuleaza fara nici o problema daca le obtineti . O zi buna sa aveti
Bună tuturor sunt cardiac am trecut printr-un infarct urmat de stop cardiorespirator am necroza pe ventriculul sting 55% ,ma pot pensiona ?și ce grad?Mulțumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la angajare maria47 maria47 Buna ziua,sunt Maria si am 47 de ani ,vaduva de 14 ani cu 2 copii,as dori sa mi dati un sfat :de doi ani sufar de cardiopatie ischemica,angina pectorala de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 2? kotyfalvig kotyfalvig am diabet tip 2 fac insulina de 4 ori pe zi de 2 tipuri humalog si lantus si am o pensie de invaliditate gradul 2 pentru urmatoarele boli;; cardiopatie ... (vezi toată discuția)
Dacă mă încadreze în pensie de handicap? Esti Calo Esti Calo Bună sunt în pensie de invaliditate gr 1 cu mai multe boli cronice cu astm bronșic, cardiacă ,insuficiență respiratorie cronică BPOC stadiul 4 ,Diabet ... (vezi toată discuția)