avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la angajare

Buna ziua,sunt Maria si am 47 de ani ,vaduva de 14 ani cu 2 copii,as dori sa mi dati un sfat :de doi ani sufar de cardiopatie ischemica,angina pectorala de efort ,insuficienta venoasa si tensiune arteriala ,lucru care ma impiedica sami gasesc de lucru deoarece nu ma angajeaza nimeni intr o fabrica unde sunt 3 schimburi.Am de asemenea si coxartroza bilaterala care ma impiedica si sa stau in picioare.In acest caz eu din ce ar trebui sa traiesc sau ce as putea sa fac sa pot sa mi castig existenta?Sunt disperata ,am datorii ,si nu mi doresc decat un loc de munca.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 15 Martie 2016
1. Daca aveti un stagiu cat de mic de cotizare la pensie ati putea solicita o pensionare de invaliditate.

2. Se poate beneficia de pensie de invaliditate daca medicii vor decide incadrarea dvs. intr-un grad de invaliditate.

3. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, de pe langa Casa de Pensii, avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

Ati fost refuzata de vreun angajator din cauza motivelor de sanatate?
Da,am fost de nenumarate ori ,asa am ajuns sa nu mai stiu ce sa fac....la fiecare firma exista un medic de medicina muncii care nu mi permite sa lucrez schimbul 3
Tineti neaparat sa lucrati schimbul 3?
Nu ,doar ca majoritatea firmelor asa lucreza,3 schimburi,numai astazi am fost refuzata de 2 ori .....credeti ma ca am incercat deja orice ,si doar disperarea m a facut sa intreb ce pot face......mi am epuizat posibilitatile..

Alte discuții în legătură

Pensie de boala erika44 erika44 Am 46 de ani si sufar de cardiopatie ischemica ,angina pectorala de efort ,insuficienta venoasa si hta si de coxartroza la ambele picioare .Am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 2? kotyfalvig kotyfalvig am diabet tip 2 fac insulina de 4 ori pe zi de 2 tipuri humalog si lantus si am o pensie de invaliditate gradul 2 pentru urmatoarele boli;; cardiopatie ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei privind capacitatea de munca (pensie de invaliditate) rosca bibi rosca bibi Am facut ocontestatie la i.n.e/m.r.c.m dupa sistare pensiei de boala ,am primit raspuns dupa 5 luni ,bine inteles un raspuns nefavorabil ca doar cor la corb ... (vezi toată discuția)