Buna-ziua!
Am nevoie de niste sfaturi si daca puteti va rog sa ma indrumati. Situatia mea e urmatoarea : sunt casatorita de 4 ani si cateva luni, iar de trei ani (impliniti chiar azi) sotul meu a plecat in strainatate. Am pastrat legatura maxim 3-4 luni dupa care nu am mai vorbit.In momentul de fata nu stiu nimic de el, nu stiu nici unde sta si nici numarul de telefon pentru a-l putea contacta. Nu avem bunuri in comun pentru ca am stat in chirie, nu avem copii.
As putea divorta usor de el? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez...? Am nevoie de avocat in cazul asta?
Va multumesc.
insasi faptul ca va aflati pe acest site cautand un raspuns, inseamna ca aveti nevoie de avocat.
In primul rand trebuie sa gasiti sotul, pentru ca un divort se va pronunta in contradictor cu el. Dupa ce il gasiti , puteti sa va intelegeti asupra acestei hotarari si sa solicitati un divort prin acord.
Puteti divorta de el.
Se introduce o cerere de desfacerea casatoriei prin divort la judecatoria in a carei circumscriptie teritoriala ati avut ultimul domiciliu comun. La cerere anexati certificatul de casatorie si chitanta platii taxei judiciare de timbru.
Instanta poate desface casatoria prin divort atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila. Aceste motive temeinice trebuie sa fi vatamat grav raporturile dintre soti, astfel incat continuarea casatoriei sa fie imposibila.
Pentru o redactare corecta a actiunii de divort, este necesar sa apelati la ajutorul unui avocat.
Vă recomand angajarea unui avocat, mai ales că nu ştiţi ce demersuri să faceţi pentru ca soţul să fie citat legal. Instanţa vă va primi cererea de divorţ dar dacă nu aveţi un domiciliu/reşedinţă al soţului, va suspenda cauza până când veţi face dovada aceasta.
In primul rand incercati sa aflati unde se gaseste in prezent contactandu-i rudele din tara (daca este posibil).
Pentru a divorta usor (intr-un termen de judecata) este necesar ca sotul dvs. sa dea o procura cuiva din tara spre a fi reprezentat. In caz contrar aveti nevoie de martori.
Daca nu reusiti sa il contactati este nevoie sa va angajati un avocat, deoarece procesul este putin mai complicat si nu cred ca va puteti descurca singura.
Divort
aimee72
Buna ziua
As vrea sa stiu daca pot sa divortez la 2 luni dupa incheierea casatoriei din cauza violentei fizice si verbale atat la adresa mea cat si a ... (vezi toată discuția)