Va cer lamuriri legate de urmatoarele informatii (sa nu zic zvonuri):
Am auzit ca persoanele nascute inainte de 1944 (dar nu sunt foarte sigur de an) pot beneficia de anumite drepturi banesti, am inteles ca patruzeci si ceva de lei pe luna (41?).
Fondurile ar fi de provenienta externa (Germania, Ungaria) dar plata s-ar face prin casa nationala de pensii.
Pe langa aceste drepturi banesti, persoanele respective ar mai beneficia si de alte facilitati cum ar fi: scutirea de impozit pe locuinta, bilete de calatorie gratuite, gratuitati la medicamente, reduceri la plata telefonului fix.
Va rog daca cunoasteti problema sa ma lamuriti si pe mine.
Nu cunosc existenta unui astfel de act normativ.
Daca ati preciza de unde provin zvonurile poate va veti putea lamuri.
Este adevarat ca Germania a acordat despagubiri evreilor dar aceasta este altceva.
Cred ca este vorba de pensie de refugiat........cei care au locuit in zonele in care au fost refugiati beneficiaza de aceste facilitati din partea statului..........am o rudenie in familie care primeste asfel de pensie si sigur la aceasta va referiti.............sper ca informatia mea sa va fie de ajutor
Da, intradevar este ceva legat de al 2-lea razboi mondial.
Este vorba de persoanele nascute inainte de septembrie 1940.
Drepturile banesti sunt de 484 de lei pe luna, si exista persoane care le primesc, in judetul Cluj.
DECRET - LEGE Nr. 118 din 30 martie 1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri
Legislatia muncii
radud62
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca Memorandumul MMFPSPV(Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice) aprobat de guvernul ... (vezi toată discuția)