avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcini de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcini de munca

Buna ziua. Situatia se prezinta de felul urmator: sunt angajat in departamentul TEHNIC al unei societati mari din Romania (societate care printre altele nu are sindicat deoarece a inabusit orice incercare din fasa), si am urmatoare problema: de ceva timp avem un sef care face tot posibilul sa ne bage bete in roate. Cativa colegi au si demisionat, semi-fortat, altii au facut prostia sa semneze referate nereale cu taieri salariale doar pentru a-si pastra locul de munca si a-l inbuna pe dl sef. problemele ar fi urmatoarele:
- de ceva timp suntem obligati sa facem munca si pe directia comerciala (normal ca nu ne ajung cele 8 ore, nici macar pt problemele tehnice, dar cine sa plateasca suplimentar? e criza...nu? ) si cativa colegi au ajuns cu referate pentru ca nu si-au respectat TARGETUL absurd pe o piata suprasaturata. intelegand ca legal nu poate sa ne faca sa semnam referatele (desi cei in cauza au facut-o), ne-a trasat o foaie cu sarcini de munca : sa semnam x contracte pe luna... si a facut o lista cum ca "am luat la cunostinta". nu am semnat-o inca... ce sfat imi dati, sa semnez pentru a putea fi sigur penalizat in fiecare luna cu taieri salariale pe nedrept, sau sa nu semnez si sa suport repercursiunile? (care sigur vor veni, mi se va "gasi" ceva la nevoie, doar sa fiu luat la ochi). Asta avand in vedere inca odata ca eu sunt la TEHNIC si mi se traseaza TARGET comercial, fara sa fi facut training pe comercial
- avand in vedere ca nu mi-au fost trimise pana acum de la 'maritul' sediu central, dupa 1 an jumate de lucru, contractul de munca si fisa postului, ce masuri juridice pot lua impotriva lor, daca va fi cazul? am intrebat de ele, insa mi s-a raspuns ca nimeni din judet nu le-a vazut...
- avand in vedere ca nu mi s-au dat echipamentele de protectie necesare postului si pot lua amenda cam 3 salarii oricand la un control din cauza ca nu le am, cat si faptul ca sunt nevoit sa aduc de acasa anumite unelte de lucru, intru-cat acestea nu exista in magazie si cuvantul de ordine in firma este "descurca-te", ce masuri pot lua? trebuia sa fac vre-un necesar pentru echipamentele de protectie? ca pentru celelalte mi s-a spus ca nu are rost, nu mi s-a semnat si nici primit necesarul...
- avand in vedere ca am licenta pe domeniul in care lucrez (am terminat facultatea), pot fi incadrat ca simplu tehnician? desi am facut demersuri asupra lor sa-mi treaca facultatea in cartea de munca, nu am primit nici un raspuns. acum nu prea mai conteaza cartea de munca, insa nefiind inregistrata pe ea ultima scoala terminata ca fiind facultatea, cand s-a facut renuntarea la cartile de munca in baza de date a ITM-ului cum am fost trecut? cu sau fara facultate?

*In general as dori doar cateva premise legale de pe care sa-mi pot apara pozitia, nu as vrea sa fiu dat afara in necunostinta de cauza si sa ma port prin procese cu ei, fara sa am o discutie serioasa in care sa le arat ca nu respecta legile. Cel putin nu inca, macar 1-2 luni.
*Apropo, aceasta firma are multi bani, avocati si foarte multe PILE (da, si la ITM sigur), pile care sunt inca la mare cautare in RO. Exista vreo asociatie, in afara de sindicat (care nu exista in aceasta FIRMA), unde ma pot inscrie pentru a fi protejat in vre-un fel?

Scuze pentru multiplele intrebari, insa sunt intrebari care ma bantuie demult si as dori macar niste pareri asupra lor, daca se poate. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Germanum , utilizator 21:04, 9 Februarie 2011
Buna seara !
Indiferent de parererile celorlalti decizia va apartine dvs. .... cu bune si cu rele ...
Cata vreme dvs. nu ati primit CIM ( l-ati semnat ?) si fisa postului si nu puteti face precizari suplimentare in acest sens nu stiu ce sfaturi pertinente ati putea primi ..... pt ca pot aparea surprize .... pe ce post sunteti angajat ? perioada ? atributii ? ...in aceste conditii nici nu cunoasteti daca respectiva persoana este seful dvs. ierarhic !!!
Solicitati in scris CIM cu toate actele aditionale , precum si fisa postului si aveti grija sa semnati cu data primirii ....
Contractul de munca l-am semnat si... dus a fost. Postul este: tehnician constructii telefonice... o aiureala, avand in vedere ceea ce am de facut... perioada.. nedeterminata.si persoana aceea este seful pe tot judetul. Si momentan sincer mi-e frica sa fac vreo solicitare. Orice miscare faci, cat de mica este vazuta cu ochi rai. Momentan inca trebuie sa tin de postul acesta pana iau un credit de la banca... de unde si dilema.. sa semnez, sa nu semnez...
Din nou, intrebarea de baza: avand in vedere ca sunt angajat in ramura tehnica a firmei, mi se poate da un target pe comercial? e legal? ar putea fi motiv de desfacere a contractului de munca nesemnarea? Multumesc.

PS: contractul de munca este inregistrat in cartea de munca, conf cu ultima copie a acesteia..
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
Germanum, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului 27George 27George Buna ziua Numele meu este George si am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns concret cu privire la corectitudinea unei FISE DE POST si efectul acesteia la ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)
Sarcini abuzive in fisa postului? pot sa nu semnez noua fisa a postului? mariamihalache mariamihalache Eu am in fisa postului o sarcina \"sa pregatesc inlocuitor\". Anul trecut sefa de secti a incercat sa-mi schimbe fisa postului, adaugandu-mi o sarcina pe care ... (vezi toată discuția)