avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FISA POSTULUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FISA POSTULUI

Buna ziua
Numele meu este George si am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns concret cu privire la corectitudinea unei FISE DE POST si efectul acesteia la contractul individual. Mentionez ca lucrez intr-o societate comerciala in care m-am angajat ca sef raion de unde am promovat de mai multe ori pana la functia de sef schimb si in urma unor schimbari interne directorul de magazin doreste ,FARA NICI O EXPLICATIE CONCRETA (doar ca asa este noua organigrama) sa trec ca lucrator comercial
La inceputul lunii februarie am primit o fisa de post in care am fost trecut lucrator comercial,fisa care am refuzat in mai multe randuri sa o semnez deoarece nu am primit explicatiile concrete de ce am fost trecut pe acest post. In final , dupa mai multe negocieri (5 la numar), am primit o a treia fisa de post in care scrie urmatoarele DESCRIEREA POZITIEI
Nume pozitie - sef schimb (f/m)*, cod COR 123456, DENUMIRE INTERNA POZITIE - LUCRATOR COMERCIAL, departament - vanzari, nivel (conducere) MA2, manager disciplinar - manager magazin, manager - sef raion marfa(acest post nici macar nu mai exista in magazin)/case/proaspete, inlocuitor-lucrator comercial universal, obiective- implementarea acestor procese pe departamentele stabilite
In anul 2016 am semnat un act aditional in care am fost promovat la functia de sef schimb "se modifica elementul -E-FELUL MUNCII, al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: functia/meseria SEF SCHIMB,cod COR 123456"
Bun ...tot ceea ce doresc acum este sa le fac munca de lucrator cum vor dansii dar fara sa-mi pierd numirea de sef schimb, cum le-am comunicat. Intrebarea principala este : daca fisa postului este intocmita corect in asa fel incat sa nu-mi afecteze functia/meseria din contractul individual de sef schimb. Nu vreau sa cad intr-o capcana sa semnez fisa postului dupa care sa vina cu un alt act aditional sa modifice functia/meseria/salariu, avand in vedere mi-au refuzat dreptul de a primi un proiect pe post inpreuna cu ceilalti colegi ,(sefi), pentru a face o departajare CORECTA !!! Oricum consider ca pana acum am fost TOTAL UMILIT la locul de munca si inca nu s-a terminat!
Daca mai trebuiesc si alte detalii va stau la dispozitie.
Multumesc frumos pentru rabdare si va rog sa-mi raspundeti pana luni deoarece sunt asteptat sa semnez dimineata noua fisa de post (asta fiind a sasea oara)

Cel mai recent răspuns: tatar elena , utilizator 12:14, 2 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca functia este de sef de schimb si fisa postului pe lucrator comercial , atunci exista mare neconcordanta intre c.i.m. si fisa postului.

Puteti solicita angajatorului sa puna in concordanta fisa postului cu functia trecuta in c.i.m.

In cadrul fisei de post sunt precizate toate sarcinile si responsabilitatile ce-i revin titularului postului, conditiile de lucru, standardele de performanta, modalitatea de recompensare si caracteristicile personale necesare angajatului pentru indeplinirea cerintelor postului.
Va mulțumesc din suflet
Au dreptul sa ma bage în comisie disciplinara, legal, dacă eu refuz sa semnez din cauza acestei neconcordante... vreau sa cer rescrierea fisei postului dar deja ma aștept sa fiu băgat în comisie disciplinara.
VA rog dați-mi o idee...
Mulțumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariatul poate refuza semnarea fisei postului in conditiile in care constata ca atributiile cuprinse in aceasta nu sunt in legatura cu postul ocupat ... daca doreste el poate semna sub rezerva legalitatii o astfel de fisa a postului.

Refuzul salariatului de a semna fisa postului constituie o abatere disciplinara, dar nu una suficienta pentru a se dispune în temeiul sau masura disciplinara a desfacerii contractului de munca.
Mulțumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Schimbare superior fara a anunta oficial angajatul. refuza sa semneze noua fisa a postului. ddd_77 ddd_77 Buna ziua! S-a modificat organigrama firmei si unuia dintre angajati i s-a schimbat superiorul. Angajatul nu a fost anuntat oficial de ce a aparut aceasta ... (vezi toată discuția)
Fisa de post mihaelaru mihaelaru buna ziua, doresc sa va intreb daca intocmirea fisei de post este responsabilitatea departamentului de resurse umane, daca acest lucru este si trecut in ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului Gabriela Borcea Gabriela Borcea Fisa postului s-a modificat total fata de cea existenta (din casier trezorier in lucrator comercial) Ce se poate intampla daca semnez noua fisa a postului ... (vezi toată discuția)