avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare fisa postului

Fisa postului s-a modificat total fata de cea existenta (din casier trezorier in lucrator comercial)
Ce se poate intampla daca semnez noua fisa a postului dar nu si actul adițional?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 24 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fisa postului trebuie sa fie in concordanta cu functia mentionata in c.i.m.

Angajatorul nu poate modifica atributiile prevazute in fisa postului de o maniera in care acestea sa nu mai corespunda functiei in care este incadrat salariatul ci unei alte functii sau meserii de acelasi nivel de pregatire sau de un nivel de pregatire inferior ori superior.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

"Potrivit art.263 alin.2 din Codul Muncii, refuzul salariatului de a semna fişa postului constituie o abatere disciplinară, dar nu una suficientă pentru a se dispune întemeiul său măsura disciplinară a desfacerii contractului de muncă.
Desfacerea contractului de muncă este cea mai gravă sancţiune împotriva salariatului care se dispune ca urmare a săvârşirii unor abateri grave de la disciplina muncii.
Criteriile de apreciere a gravităţii abaterii disciplinare sunt reglementate de art.266 lit.a-e din Codul muncii, în care nu se încadrează şi fapt a de a refuza semnarea fişei postului.
(Decizia civilă nr.245/R-CM din 26octombrie 2004 a Curţii de Apel Piteşti)."

Puteti fi convocata la o cercetare disciplinara , deoarece nesemnarea fisei putand fi fiind interpretata ca un refuz de a lua la cunostinta limitele indatoririlor postului ocupat. In functie de rezultatul cercetarii se poate hotari desfacerea disciplinara a c.i.m. sau aplicarea altei sanctiuni disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului, consecinte nesemnare de catre angajat cristinaturcu cristinaturcu Buna ziua. Prin ce articol este specificat ca nesemnarea de catre angajat a fisei postului constituie abatere disciplinara? (vezi toată discuția)
Fisa post daniela-claudia daniela-claudia In societatea comerciala in care lucrez a devenit o practica ca salariatii sa refuze primirea, implicit semnarea, fisei postului , desi aceasta este intocmita ... (vezi toată discuția)
Codul muncii veronicam veronicam Nesemnarea fisei de post poate duce la desfacerea contractului individual de munca?? (vezi toată discuția)