avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabile

poti sa vinzi cu factura si chitanta unei persoane fizice ?
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 23:12, 9 Februarie 2011
De ce nu? Daca te duci la magazin si ceri factura, iti da, daca nu ceri (cum face toata lumea), iti da numai bon (daca ti-l da cineva).
Ce activitate ai? La mine sint "servicii" - fac factura numai la societati, la persoane fizice fac numai chitanta, nici o persoana fizica nu mi-a cerut factura, dar daca mi-ar cere as face-o.
gicapas a scris:

poti sa vinzi cu factura si chitanta unei persoane fizice ?

Depinde ce activitate aveti.

O.U.G. 28/1999 prevede obligativitatea utilizarii caselor de marcat pentru firmele care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie.
Dar in acelasi act normativ sunt enumerate si exceptiile de la aceasta obligatie.

Puteti reveni cu amanunte?

Pentru @liail:
1. La magazin se elibereaza factura la cererea clientului, dar documentul de incasare este bonul fiscal. Magazinele nu sunt obligate sa elibereze factura decat la cererea clientului, dar nici nu au voie sa incaseze de la populatie "pe chitanta" decat in anumite situatii prevazute de lege.
2. Serviciile pe care le prestati dvs. au caracter profesional si de aceea sunteti exceptata de la obligativitatea utilizarii casei de marcat.
Perfect adevarat. Multumesc pentru completari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrari pers. fizice - casa de marcat sau facturi/chitante? mrnalexandru mrnalexandru Buna seara, Am o intrebare scurta la care nimeni nu a stiut sa imi raspunda concret, pana acum. Detin o SC prin intermediul careia doresc sa efectuez ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal ? theya_05 theya_05 un PFA care are ca obiect de activitate amenajari interioare trebuie sa emita bon fiscal persoanelor fizice carora le presteaza servicii sau poate emite ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)