avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ruda bolnava de Alzheimer
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ruda bolnava de Alzheimer

Am o ruda bolnava de Alzheimer.Boala este destul de inaintata.Sotiia ia murit.Intrebarile sunt urmatoarele:
Daca din copii poate fi unul curator si cine ii da aceasta aprobare
In ce probleme poate hotara curatorul si in care nu poate hotara
Sotiia i-a murit,cum se poate face partajarea daca el nu este sanatos.mintal
Poate fi numita o alta persoana neinteresata?
Multumesc
Autoritatea tutelara de pe langa Primaria de domiciliu este competenta sa numeasca un curator . Oricine poate fi curator , acesta ii va administra bunurile.Cred ca e mai bine sa fie o alta persoana. Dupa ce obtineti decizia de numire deschideti succesiunea .Orice hotarare importanta cum ar fi instrainarea de bunuri sau mostenirea se iau cu acordul autoritatii tutelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)
Poate persoana care detine tutela mamei si fratelui lui, sa ii reprezinte la succesiune? catrumi catrumi Poate persoana care detine tutela mamei si fratelui lui, sa ii reprezinte la succesiune? Avem un caz, in care, in locul persoanei care detine tutela, a fost ... (vezi toată discuția)