avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... dreptul de a fi ales
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

dreptul de a fi ales

vreau sami depun candidatura in functia de consiliere comunale intrun oras din italia si imi trebuieste o adeverinta din care sa reieseca nu sint decazut din dreptul de a fi ales.de unde se elibereaza acea adeverinta?va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 10 Februarie 2011
Actul care va trebuie este cazierul judiciar din care rezulta ca nu aveti antecedente penale. Interdictia de a alege si a fi ales este o pedeapsa penala complementara unei pedepse principale pentru savarsirea unei infractiuni .
Va doresc mult succes la alegeri, sa ne comunicati daca ati reusit !!!
de la biroul electoral de aici imi spun ca nu este cazierul .si eu credeam la fel #-o
Incercati la Autoritatea Electorala Permanenta
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Alegeri locale 2012 - informatii cu privire la lista sustinatorilor pentru candidat independent mondanicolaetoma mondanicolaetoma poate cineva sa ofere imprimatul reprezentand lista sustinatorilor pentru candidat independent si in cate exemplare originale se intocmeste? tot ce se stie ca ... (vezi toată discuția)
Alegere consilier local iovitadrian iovitadrian As dori sa stiu cum sunt alesi consilierii locali, mai precis ce procent trebuie intrunit. (vezi toată discuția)