avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... avocat din oficiu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

avocat din oficiu

am si eu o mica intrebare. daca a fost desemnat un avocat din oficiu intr-un dosar penal, dar acesta a cerut 400 ron pentru redactarea concluziilor scrise este legal? multumesc
Poate sa fie legal in condtiile in care va avea delegatie pentru redactarea concluziilor scrise.
Poate ca se concentreaza mai bine daca va avea delegatie.
Daca l-a pus instanta le poate redacta si gratis dar e posibil sa nu isi prea da silinta...
pai si atunci ce se poate intampla daca nu vreau sa platesc acesti bani? in conditiile in care acele concluzii ar fi trebuit depuse pana azi si ar trebui sa ii trimit banii vineri? oricum acel avocat nu avea timp sa discute cu mine si sa incercam sa gasim impreuna solutii. merge numai pe ideea lui.
Nu se intampla nimic.
Nu erati obligat sa ii dati banii in urma unui raport juridic obligational.
va multumesc pentru raspuns
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

...Poate ca se concentreaza mai bine daca va avea delegatie.
Daca l-a pus instanta le poate redacta si gratis dar e posibil sa nu isi prea da silinta...

Interesanta opinia dvs!
Ati putea argumenta aceasta opinie, tinand cont de juramantul avocatului: “Jur sa respect si sa apar Constitutia si celelalte legi ale tarii, drepturile si libertatile omului, sa exercit profesia de avocat in mod demn, independent si cu probitate. Asa sa-mi ajute Dumnezeu” ?

Cu stima

Alte discuții în legătură

Pot schimba avocatul din oficiu? nelu95 nelu95 Buna ziua/seara , mama mea este urmarita penal, si are un avocat din oficiu pus de tribunal. El nu se prezinta la procese, iar din cauza asta se tot amana ... (vezi toată discuția)
Avocatului ii trebuie delegatie noua pentru aceasta cerere. art 160? ContSters125947 ContSters125947 Pentru o cerere privin liberarea provizorie art 160 avocatului angajat ii trebuie o noua delegatie? Daca da cat il poate costa, este o valoare fixa, daca nu ... (vezi toată discuția)
Divort eivasuc eivasuc Intr-un divort la o judecatroie din Romania, avocatul Reclamantului mi-a cerut \"onorarariu \"si pentru \" AVOCATUL\" Reclamantului (curator), care din cate ... (vezi toată discuția)