Intr-un divort la o judecatroie din Romania, avocatul Reclamantului mi-a cerut "onorarariu "si pentru " AVOCATUL" Reclamantului (curator), care din cate am mai auzit si eu din pura intamplare aR trebui sa fie din OFICIU (GRATUIT ).
Vreau sa stiu daca e posibil asa ceva ,daca e legal ?
Nu avocatul va solicita onorariu pt curator ci instanta in momentul in care va desemna un avocat din lista curatorilor pt a reprezenta partea adversa care nu este inca legal citata va stabili si un onorariu pt acesta intre250-400 ron.
Multumeac frumos pentru raspuns !!! Dar ce inseamna "ca nu este legal citata "partea adversa ?...este un proces pe rol si este la al 4 termen totusi ...sa inteleg ca nu a fost desemnat de instanta un AVOCAT din oficiu pentru PARAT si sunt nevoit sa platesc tot eu PARAT partea adversa pentru a demara PROCESUL . Ce se intampla daca nu am bani sa platesc onorariul CURATORULUI ?
Cred ca la toate aceste nelamuriri va poate raspunde si av dvs.In cazul in care instanta desemneaza un curator dvs aveti obligatia sa platiti onorariul acestuia.Nu conteaza cate termene au fost pana acum,probabil a fost lipsa de procedura cu sotul dvs acesta fie nu este citat fie locuieste la alta adresa etc.
Divorț
Calinpop2
Bună ziua. Sunt in divorț ca reclamant. Reclamanta nu se prezinta fiind instiitata legal . Suntem la a doua dezbatere. Reclamanta nu vrea sa fie ... (vezi toată discuția)