avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am voie sa parasesc tara daca mi s-a aplicat o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am voie sa parasesc tara daca mi s-a aplicat o pedeapsa cu suspendare?

buna.eu am mai multe intrebari si rog daca se poate sa imi raspunda totusi cineva.am facut un accident pe trecere de pietoni...vatamare corporala grava si am plecat de la locul faptei.s-a decis ca mi se va da cu suspendare....cam cat credeti ca mi se va da?voi putea parasi tara apoi?permisul va fi doar suspendat sau poate anulat?multumesc
Permisul va ramane suspendat pe perioada procesului timp in care vei putea conduce cu dovada .Soliciti prelungirea dovezii lunar pana la ramanerea definitiva a hotararii. Pedeapsa pentru vatamare corporala din culpa in acest caz e de la 6 luni la 3 ani dar mai este si fuga de la locul accidentului pentru care se aplica pedeapsa .In general se aplioca o pedeapsa cu suspendarea executarii prev. de art. 81 c.p dar daca vei primi cu suspendare sub supraveghere nu mai poti pleca din tara pentru ca trebuie sa te prezinti periodic la politie.
E bine sa angajezi avocat la proces si sa te prezinti la judecata . Nu ti se va interzice sa parasesti tara .Permisul se anuleaza la final si vei da un nou examen dupa un an de la anulare .
Cu regret,dar pentru vatamare corporala grava si fuga de la locul accidentului,nu vi se acorda nicio dovada de circulatie.
Cate zile de ingrijire medicala i-au fost acordate partii vatamate ?
Aveti antecedente penale ?
Daca nu s-a pronuntat inca sentinta,cine a decis sa vi se aplice o pedeapsa cu suspendare ?
Numai judecatorii pot decide aceasta.

In cazul in care veti primi o pedeapsa cu suspendarea executarii si instanta nu va dispune altfel prin aceasta,puteti parasi tara
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
asa este,mi s-a dat dovada,dar fara drept de a conduce.victimei i-au fost acordate mai intai intre 90-100 zile,apoi intre 120-130zile.sunt fara antecedente penale.judecatoarea a decis pedeapsa cu suspendarea cand victima a fost de acord sa nu fiu condamnata.
Nu are importanta parerea victimei,instanta v-a condamnata in baza probatoriilor administrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier Mariuuuuusssssss Mariuuuuusssssss Bună Ziua! În urmă cu aproximativ 10 lunii de zile am produs un accident soldat cu victimă art 338, dar datorită faptului că m-am speriat foarte tare, am ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului Irimia Sorin Irimia Sorin Pe data de 22.12.2017 executam manevra de mers inapoi si am lovit usor pe o pers de sex feminin. Am coborat sa vad daca victima are ceva iar sotul acesteia a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului Marius... Marius... Buna ziua, Pe data de 30.07.2009 am accidentat un biciclist care circula pe drumul cu prioritate (ma grabeam la servici) l-am ajutat sa se ridice si l-am ... (vezi toată discuția)