Pe data de 22.12.2017 executam manevra de mers inapoi si am lovit usor pe o pers de sex feminin. Am coborat sa vad daca victima are ceva iar sotul acesteia a inceput sa-mi adreseze injurii si am plecat. Acestia s-au dus la politie. In circa jumatate de ora am ajuns si eu la politie si mi-a fost retinut permisul fara drept de conducere si mi s-a intocmit dosar penal pt parasirea locului accindentului. Ce se poate intampla? Ce sentinta e posibil sa primesc?
Vi s-a intocmit dosar penal si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de parasirea locului accidentului prevazuta si pedepsita de art. 338 c.p. Este posibil ca persoana vatamata sa depuna plangere si sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.
Cat dureaza cercetarile aveti dreptul de conducere suspendat, daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Pentru infractiunea prev. de art. 338 c.p riscati o condamnare la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere.
Din cate stiu eu parasirea locului unde s-a savarsit un accident cu victime constituie infractiune si se sanctioneaza comform legii. adica suspendarea permisului de conducere fara drept de redobandire ( examen 13 din 15) si dosar penal pentru ceea ce prevede art. 338 c.p.
Ce trebuia sa faceti dumneavoastra : sa sunati imediat la 112 si sa acordati primul ajutor victimei dupa caz si sa aspetati politia pana cand organul anchetator va spunea ca puteti parasi locul fapte . practic opreati motorul intrebati victima daca o doare ceva sunati la 112 anuntati incidentul si mentionati ca sotul victimei este recalcitrant si ca nu puteti acorda prim ajutor in asemenea conditii va suiati in masina si asteptati politia.
Nu vreau sa va alarmez dar trebuie sa va aparati bine si sa puneti accent pe : sotul victimei era recalcitrant si ca nu puteti acorda prim ajutor si ca va temeati de punerea in practica a injuriilor.
Accident
Sorin sam
Am acrosat un biciclist pe trecerea de pietoni,urmari fiind doar zgarieturi si fara pagube materiale: adica bicicleta Nu a fost lovita si nici masina... Am ... (vezi toată discuția)