avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Am taiat fata unui autobuz (accident usor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Am taiat fata unui autobuz (accident usor eu am fost ...

Buna ziua. Am taiat fata unui autobuz (accident usor eu am fost vinovat), s-a dat jos soferul m-a injurat putin , nu a vrut sa facem amiabila si am plecat fiecare mai departe. Eu avand intentia de a ma duce la Politie sa declar accidentul avand la dispozitie 24 ore. Dar dupa cateva ore m-au sunat de la Politie ca a fost accident cu victima ( o doamna s-a lovit in autobuz, contuzie fara a necesita internarea) si eu am parasit locul accidentului. Am fost am dat declaratie, mi s-a retinut permisul. Acum ce urmeaza , la ce sa ma astept.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Este posibil sa mai fiti chemat la inca o audiere, dupa care va trebui sa asteptati decizia procurorului, daca va trimite sau nu dosarul la instanta.
si mi se va suspenda permisul sau nu este obligatoriu?
Vi s-a deschis dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 338 alin. 1 C.p. , fapta care se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.
Cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat, daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza. Va puteti astepta sa dureze si cativa ani solutionarea dosarului dvs.
Pentru celeritate si pentru o aparare eficenta, angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna cu el startegia apararii.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2022
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

Este posibil sa mai fiti chemat la inca o audiere, dupa care va trebui sa asteptati decizia procurorului, daca va trimite sau nu dosarul la instanta.

Asa cum vi s-a spus si in raspunsul anterior, dreptul de a conduce este suspendat pana cand se va termina dosarul. Daca procurorul va trimite dosarul in instanta si vi se va da o solutie de condamnare, va fi anulat.

goegbv a scris:

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprit de poliție, ajutor Paul818 Paul818 Buna seara! Un văr a fost oprit de poliție și a fost testat cu aparatul etilotest și rezultatul a fost de 0,43 % și apoi dus la IML. Ideea e că a trecut ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului Irimia Sorin Irimia Sorin Pe data de 22.12.2017 executam manevra de mers inapoi si am lovit usor pe o pers de sex feminin. Am coborat sa vad daca victima are ceva iar sotul acesteia a ... (vezi toată discuția)
Pe ce perioada voi avea permisul suspendat Vionelv Vionelv Am baut seara ,iar a doua zi la 10 am plecat cu masina ,am mers sa bag combustibil si iesind din peco ma oprit politia,unde a rezultat ca aveam o alcolemie de ... (vezi toată discuția)