avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Regularizari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Regularizari

Pentru niste regularizari, am voie sa fac 419 = 4118? N-am gasit in functiunile conturilor ca s-ar putea, dar din experienta voastra, ar fi posibil?

Valorile din 4118 au fost scadente in 2003 (deci sunt prescrise, sunt neincasate) iar cele pe care le am in 419 sunt din 2009.

Personal cred ca este o tampenie, ajutati-ma ca nu stiu cum sa argumentez.


Si inca ceva: ca sa reiau la venituri sau cheltuieli niste creante sau datorii prescrise, nu-mi trebuie o decizie scrisa din partea administratorului? Care este documentul meu justificativ?
Cel mai recent răspuns: andrei44 , utilizator 00:53, 13 Februarie 2011
Buna seara.
Prima inregistrare contabila, 419(clienti creditori)= 418(clienti facturi de intocmit) ...in nici un caz. pentru curiozitatea mea ,daca se poate,clientii sunt aceeasi si in cont 418 si in cont 419?

Pentru a doua intrebare ,firma trebuie sa fi intreprins toate diligentele pentru recuperarea creantelor sau achitarea datoriilor.pentru a trece aceste sume pe venituri sau cheltuieli.
Da, sunt aceeasi.

Sa inteleg ca nu am nevoie de o decizie scrisa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment breja breja Buna ziua, Daca o societate intra in insolventa si are debite din clienti neincasati din 2006 iar societatile figureaza la ORC ca :radiate, licidate, ... (vezi toată discuția)
Penalitate emitere factura cu intarziere geamby geamby Lucrez la firma A, care a incheiat cu firma B un contract de inchiriere mijloace fixe. In contract se precizeaza ca \\" factura se emite semestrial, in prima ... (vezi toată discuția)
Clienti neincasati tudorani tudorani In contul \'clienti incerti\' exista o suma care reprezinta un client neincasat, client care nu a fost dat in judecata, s-a incercat recuperarea pe cale ... (vezi toată discuția)