avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara.As dori daca poate sa ma ajutecineva cu niste indemnuri?Tatal meu a divortat de mama mea si a trait in concubinaj cu alta femeie cu care au cumparat impreuna o casa si niste terenuri noi suntem trei frati as dori sa stiu daca avem si noi impreuna cu mama dreptul la ceva din acestea si ce trebuie sa facem deoarece el a murit.Mentionez ca cu acea femeie nu au avut copii si ea a zis ca iar fi zis ca are ceva bani la banca pentru mine dar mie nu mia zis nimic el.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 23:06, 9 Februarie 2011
Toti fratii aveti dreptul la mostenire ,dupa tatal dvs.
in ce sens "au cumparat impreuna"? au cumparat in cote indivize?

in principiu singurii mostenitori ai tatalui sunteti dvs si cei doi frati ai dvs, mama nu are vocatie succesorala in urma divortului.
Acum trebuie sa va prezentati la un birou notarial pentru dezbaterea succesiunii dupa tatal dvs. Daca nu planuiti sa faceti acest lucru in curand, mergeti macar si dati o declaratie de acceptare a succesiunii si solicitati inscrierea acesteia in RNOS.
Daca aveti cunostinta la ce banca s-ar putea afla sumele de bani despre care vorbiti, cereti notarului public sa va redacteze o cerere catre institutia respectiva in urma careia sa aflati daca exista conturi deschise pe numele tatalui dvs acolo si care este situatia acestora. eventualele sume de bani existente vor intra in masa succesorala si vor fi impartite in mod egal intre frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)
Un copil rezultat in urma unui concubinaj poate fi mostenitor la un imobil al mamei din prima casatorie? baran alina diana baran alina diana Mama mea a ramas vaduva in urma cu 27 de ani,cu doi copii din aceasta casatorie si o casa facuta impreuna cu defunctul sot.Dupa moartea sotului a continuat sa ... (vezi toată discuția)
Are vreun drept sora mea vitrega din acelasi tata la succesiunea pe care mama mea o face din timpul vietii ei...? ContSters414114 ContSters414114 as dori niste lamuriri cu privire la succesiune, mostenire.. sunt nascut in 1979 dintr-o relatie de concubinaj dar inainte de 79 tatal meu a avut o alta ... (vezi toată discuția)