avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie de plata

Buna seara!Pot cere in Instanta o Somatie de plata avand ca baza OG,nr.5 din 2001 in urmatorul caz ? Detin un spatiu comercial pe care l-am inchiriat societatii com. pe care o administrez,societate care a subinchiriat spatiul catre o alta societate comerciala.Aceasta din urma inregistreaza debite la plata energiei electrice consumata pe perioada cat a detinut spatiul in sublocatiune.Mentionez ca facturile sunt emise pe numele meu ca si propietar,aceasta dat faptului ca sublocatarul respectiv nu si-a facut contractele la utilitati pe societatea sa,asa cum era obligat in contractul de sublocatiune.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
mihaela silvia, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaela silvia , utilizator 09:38, 10 Februarie 2011
Inteleg ca pentru subinchiriere, locatarul a avut acceptul dvs. ca proprietar. In pincipiu n-ar putea fi exclusa o somatie de plata. Insa, in situatia data, eu va sugerez sa faceti o actiune in obligatie de a face. Respectiv, daca doriti sa continue sublocatiunea sa il obligeinstanta sa-si incheie contractele de utilitati pe numele sau si in subsidiar, sa-l oblige la plata facturilor restante, emise pe numele dvs. In somatie de plata, e mult prea sumar ca sa se verifice toate aceste acte si nu cred ca v-ar aduce vreun beneficiu.
Pe de alta parte, de ce nu ati facut pe societatea pe care o administrati contractele de utilitati? Apreciez ca era mai simplu.
va multumesc mult pentru interesul acordat.observ ca am uitat sa mentionez ca acest contract se sublocatiune s-a incheiat la termen ,respectiv pe 3 ian anul curent.
Facturile restante au inceput cu luna dec.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarație oug 54/2010 Adrianerosca Adrianerosca Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un sfat în următoarea speță: Societatea la care lucrez a închiriat o suprafața unei SC, și a permis ca ... (vezi toată discuția)
Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit subinchiriere silv silv Buna ziua, am si eu o intrebare: o societate subinchiriaza o parte dintr-un spatiu inchiriat. facturaza chiria si utilitatile pt spatiul subinchiriat la ... (vezi toată discuția)