Buna seara!Pot cere in Instanta o Somatie de plata avand ca baza OG,nr.5 din 2001 in urmatorul caz ? Detin un spatiu comercial pe care l-am inchiriat societatii com. pe care o administrez,societate care a subinchiriat spatiul catre o alta societate comerciala.Aceasta din urma inregistreaza debite la plata energiei electrice consumata pe perioada cat a detinut spatiul in sublocatiune.Mentionez ca facturile sunt emise pe numele meu ca si propietar,aceasta dat faptului ca sublocatarul respectiv nu si-a facut contractele la utilitati pe societatea sa,asa cum era obligat in contractul de sublocatiune.
Inteleg ca pentru subinchiriere, locatarul a avut acceptul dvs. ca proprietar. In pincipiu n-ar putea fi exclusa o somatie de plata. Insa, in situatia data, eu va sugerez sa faceti o actiune in obligatie de a face. Respectiv, daca doriti sa continue sublocatiunea sa il obligeinstanta sa-si incheie contractele de utilitati pe numele sau si in subsidiar, sa-l oblige la plata facturilor restante, emise pe numele dvs. In somatie de plata, e mult prea sumar ca sa se verifice toate aceste acte si nu cred ca v-ar aduce vreun beneficiu.
Pe de alta parte, de ce nu ati facut pe societatea pe care o administrati contractele de utilitati? Apreciez ca era mai simplu.
va multumesc mult pentru interesul acordat.observ ca am uitat sa mentionez ca acest contract se sublocatiune s-a incheiat la termen ,respectiv pe 3 ian anul curent.
Facturile restante au inceput cu luna dec.