avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare hot def si irevoc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare hot def si irevoc

Buna ziua! Exista o hotarare definitiva si irevocabila din anul 1997 care anuleaza partial un titlu de proprietate si obliga comisia locala la reconstituirea dreptului in favoarea altcuiva pe acel amplasament. Comisia nu o poate pune in aplicare pana nu se preda titlul in original pentru a se opera in el anularea. Paratul a refuzat predarea acestuia, astfel ca in 2011 am introdus o cerere de chemare in judecata prin care instanta sa dispuna radierea de la cotor in cazul refuzului predarii, astfel incat ulterior sa il pot pune in posesie pe celalalt si sa i se elibereze titlu(adica sa punem in executare cele dispuse prin hotararea din 1997). Paratul invoca tardivitatea punerii in executare pe motiv ca au trecut deja 14 ani de cand e def si irevoc prima hotarare. E tardiva cererea mea de radiere de la cotor? Trebuie sa ma raportez la termenul in care pot cere executarea silita (10 ani, fiind vorba despre un imobil) sau este vorba despre alt termen de prescriptie? Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

De cand curge termenul de prescriere a exec. silite a hot jud dumitru2000 dumitru2000 Personal consider ca termenul de prescriptie a executarii silite a unei hot jud curge de la data la care aceasta poate pusa in executare. In speta, hot data ... (vezi toată discuția)
Completare dispozitiv sentinta civila vidoqc vidoqc In 1992 am obtinut o sentinta civila, care nu cuprinde un dispozitiv clar, conform considerentelor si cererii depuse initial. Este vorba de 1,74 ha teren in ... (vezi toată discuția)
Fond funciar rarev2005 rarev2005 Am si eu problema...daca ma puteti ajuta... Bunicul meu este mostenitor al unui teren in Voluntari....impreuna cu fratelel sau....Fratele sau a facut cerere ... (vezi toată discuția)