avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Completare dispozitiv sentinta civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Completare dispozitiv sentinta civila

In 1992 am obtinut o sentinta civila, care nu cuprinde un dispozitiv clar, conform considerentelor si cererii depuse initial. Este vorba de 1,74 ha teren in intravilan, termen care nu se regaseste in dispozitiv si nici nu este individualizat terenul. Pana in 2011 nu am intrat inca in posesia terenului respectiv, oprit fiind de OCPI, Primarie si alte persoane interesate (pe teren se afla cladiri ale statului). In CF figurez ca si proprietar de drept. In 2011 am obtinut stampila judecatoriei cu "definitiva si irevocabila". Mai pot cere lamurirea si completarea dispozitivului?
Cel mai recent răspuns: vidoqc , utilizator 09:06, 16 Septembrie 2011
La momentul 1992 hotararile judecatoresti nu individualizau terenul reconstituit in proprietate ci doar intinderea dreptului reconstituit in proprietate, ramanand la latitudinea comisiilor ocale stabilirea amplasamentului.
In atare conditii mi-e greu sa cred ca dupa cca 20 de ani cineva va dispune completarea dispozitivului acelei hotarari. Trebuie sa gsiti solutia la Comisia locala .... restituire pe vechile amplasamente (daca sunt libere de constructii), compensare cu alte terenuri (daca acestea exista in rezerva acelei comisii sau a comisiilor limitrofe), iar in cazul in care acestea nu sunt indestulatoare inscrierea in anexa de despagubiri.
Multumesc pentru lamurire, intre timp am lecturat cateva texte legislative, Codul de Procedura Civila prevede termene scurte (ca la recurs) pentru aceasta. Problema apare in alta parte insa, chiar la Comisiile Locale, Primarie si OCPI. In 1992, bunica mea era trecuta ca proprietar in CF, iar eu am obtinut Certificat de Mostenitor in 2010. M-am inscris in CF, dar la nici o saptamana Primaria a obtinut radierea mea si restabilirea situatiei anterioare. Ei refuza in continuare predarea terenului, cu toate ca exista acea Hotarare Judecatoreasca si inscrierea antecesoarei mele in CF. Comisiile Municipale refuza sa elibereze titlu sau sa despagubeasca, in schimb ofera teren arabil extravilan cu aceeasi suprafata. Ce pot sa fac in fata a astfel de rechini?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie pe teren intabulat Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Am fost chemat la Primarie sa mi se aduca la cunostinta ca pe un teren de al meu din extravilan care l-am cumparat cu CVC la ... (vezi toată discuția)
Consiliul local si comisia de fond funciar bukinst bukinst In urma unei expertiza judiciare am aflat ca terenul ce mi/a fost confiscat in anul 1949 a intrat in anul 1991 in administrarea Consiliului local si nu la ... (vezi toată discuția)
Constructie agrozootehnica adjudecata Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Este vorba de o remiza selector, bun imobil care a fost licitat in 1996, in urma executarii unei societati pe actiuni. O persoana fizica a adjecat ... (vezi toată discuția)