avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie pe teren intabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie pe teren intabulat


Buna ziua !

Am fost chemat la Primarie sa mi se aduca la cunostinta ca pe un teren de al meu din extravilan care l-am cumparat cu CVC la notar si sunt intabulat in CF, trebuie puse in posesie doua persoane pe acel teren pentru ca detin Hot judecatoreasca de la Tribunal irevocabila. Persoanele s-au judecat cu Comisial Locala de fond funciar si au castigat amplasamentul respectiv, care eu in detin cu acte si intabulat in CF electronica ci CVC la notar.
Comisia e obligata sa il puna in posesie acolo.
EU ce pot face in acest sens, cum pot opri acea punere in posesie ? ilegala !
Cum pot actiona ?
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 23:37, 2 Decembrie 2014
Trebuie sa vedeti ca este posibil sa fie o mare confuzie. E interesant de stiut daca terenul pe care il detineti este in baza de date la OCPI.
Daca dvs, ati cumparat imobilul fara documentatie topocadastrala intocmita in vederea instrainarii, doar cu un extras de carte funciara, atunci e posibil ca sa existe alti posesori fata de proprietarul tabular.
Oricum tot dvs. ve-ti ramane proprietarul deoarece incheierea de intabulare este tot un act juridic valabil, dar trebuie sa lamuriti problema.
"CF electronica" poate fii doar transcrierea unei CF de pe hartie... ar trebui sa aveti "nr cad" daca ati fost intabulat cu o doc topo. Sau "ID" (format din 5-6 cifre identic cu nr de CF).
Teoretic acea Sentinta nu e opozabila daca dvs nu ati fost chemat in acel proces. Dar expertilor judiciari li se rupe de cadastru OCPI/ANCPI sau intabulari in CFNedefinitive.
Va recomand sa consultati direct un avocat si/sau sa notificati in scris Comisia locala ca terenul cu nr parcela, nr CF este intabulat pe dvs.
Terenul respectiv care l-am cumparat e inscris in CF electronica cu coordonate in anul 2011 a fost facuta prima inscriere a lui cu TP ul aferent. Si e intabulat cu nr. cadastral electronic.

Ma intereseaza cum pot sista acea punere in posesie. O sistare sau contestatie de executare a acelei sentinte civile.


Va multumesc de sfaturi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestatie tabulara? fiefielein fiefielein salut! am urmatoare ipoteza: se reconstituie dreptul de proprietate in favoarea a 3 persoane pentru 1800 mp pe baza L 18/1991. Ulterior acestia vand ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie diana22 diana22 am titlu de proprietate pe numele tatalui decedat si doua sentinte irevocabile prin care mi se recunoaste dreptul asupra unui teren. cum formulez cerere de ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie comisie locala fond funciar Manuela Bernat Manuela Bernat Buna ziua Vă rog frumos să ma ajutaţi cu modificările legislative care cică au intrat în vigoare de la 1.04.2011, prin care Comisia Locală de Fond ... (vezi toată discuția)