avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punere in posesie

am titlu de proprietate pe numele tatalui decedat si doua sentinte irevocabile prin care mi se recunoaste dreptul asupra unui teren. cum formulez cerere de punere in posesie ?
care este temeiul? vreun model?
Cel mai recent răspuns: cristian_ve , utilizator 13:22, 21 Iunie 2022
Mergeti la primaria respectiva si ii obligati sa puna in executare cele doua titluri executorii pe care le aveti.
Cine ocupa terenul ?
Caci daca nu ocupa nimeni terenul nu aveti nevoie de nici o punere in posesie. Dreptul de a folosi terenul este un atribut al dreptului de proprietate si nu aveti nevoie de nici un proces verbal de punere in posesie. Pur si simplu mergeti si folositi terenul.
Ar mai trebui sa aveti in vedere ca procesul verbal de punere in posesie este un act juridic care se foloseste in procedura re/constituirii dreptului de proprietate si in cazul executarii silite imobiliare.
In masura in care terenul este ocupat abuziv de cineva introduceti actiune in revendicare in temeiul art. 480 C. civ.
Aveti titlu de proprietate si doua sentinte irevocabile ( si definitive ) pe acelasi teren ?
titlul pe numele tatalui decedat si sentintele care inlocuiesc "succesiunea"?

atunci, nu va trebuie pv de punere in posesie ci "intabulare" . Pentru asta trebuie sa consultati un autorizat OCPI/ANCPI , gasiti lista la OCPI ( Oficiu de Cadastru...) din jud dvs. Acesta face masuratori si o documentatie de inscriere a actelor in Cartea Funciara.
In situatia in care in dispozitivul sentintei s-a prevazut clar dimensiunile si cecinatatile terenului, iar in cadrul procesului s-a efectuat o expertiza de identificare a terenului, nu mai este nevoie de proces-verbal de punere in posesie. Hotararea obtinuta reprezinta titlul dvs. de proprietate.
Cu hotararea definistiva impreuna cu expertiza topografica , efectuata in cadrul dosarului, apelati la un experti topografic sa va faca cadastrul si intabularea in cartea funciara.
Alin Paidiu a scris:

Cine ocupa terenul ?
Caci daca nu ocupa nimeni terenul nu aveti nevoie de nici o punere in posesie. Dreptul de a folosi terenul este un atribut al dreptului de proprietate si nu aveti nevoie de nici un proces verbal de punere in posesie. Pur si simplu mergeti si folositi terenul.

Buna ziua,

Am nevoie si eu de ajutor legat de acest lucru. Am un 2 terenuri extravilan cumparate prin la licitatie, am facut inscrierea provizorie in CF iar apoi am facut inscrierea definitiva in baza incheieri de intabulare de la executor. Dupa inscrierea in definitiva in cartea funciara ar mai fi nevoie de punere in posesie? Mentionez ca terenurile trebuie masurate/intarusate deoarece nu se cunosc exact limitele terenului, iar un teren are doar nr topo.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
cristian_ve, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara . pot cadastra si intabula in baza unei hotarari judecatoresti ... petre_marian petre_marian Buna seara . Pot cadastra si intabula in baza unei hotarari judecatoresti definitive ,a raportului de expertiza parte integranta din proces care nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren mihai_14 mihai_14 Buna seara! Este obligatorie intabularea dupa obtinerea, hot care sa tina loc de act autentic? In cat timp se face si ce documente sunt necesare ? Va ... (vezi toată discuția)