In urma unei expertiza judiciare am aflat ca terenul ce mi/a fost confiscat in anul 1949 a intrat in anul 1991 in administrarea Consiliului local si nu la Comisia de fond funciar. Prin sentinta irevocabila instanta a dispus sa mi se reconstituie dretul de proprietate dar Comisia de aplicare a Legii 18 a raspuns ca nu are teren disponibil. Avand in vedere ca amplasamentul meu nu a fost atribuit nimanui ci este concesionat de C.L. exista posibilitatea ca in instanta sa se solicite trecerea acestuia de la Consiliul Local la Comisia de fond funciar pentru a/mi retrocedat ? Daca DA atunci care este solutia juridica prin care se poate solicita aceasta ?
Daca instanta de judecata a dispus prin hotarare reconstituirea dreptului de proprietate pe terenul despre care faceti vorbire, Comisia este obligata sa se conformeze dispozitiilor hotararii definitive si irevocabile. Presupun ca in hotarare este si individualizat terenul conform expertizei efectuate in cauza.
Un raspuns ulterior al Comisiei nu are nici o inraurire asupra drepturilor dumneavoastra recunoscute de catre instanta.
Luati legatura cu un avocat din zona dumneavoastra si cu siguranta se va gasi o solutie. Nerespectare dispozitiilor unei hotarari judecatoresti constituie infractiune.
Daca terenul respectiv este acum domeniu public, nu poate fi retrocedat pe vechiul amplasament. Comisia locala ar trebui sa va dea teren la schimb, echivalent ca valoare, sau sa faca demersuri la ADS sa va gaseasca un amplasament disponibil, de asemenea echivalent ca valoare.