avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren

In conformitate cu L 18, am facut, impreuna cu ceilalti mostenitori, demersurile pentru retrocedarea unui teren care a apartinut bunicului. Dupa indelungi tergiversari, respectiva primarie a emis un titlu, pentru un teren oarecare si de o valoare mult mai mica.
Am deschis o actiune in instanta pentru anularea acestui titlu si pentru emiterea unui nou titlu, pe vechiul amplasament, sau pentru unul de valoare asemanatoare. In dosar a fost facuta si o expertiza prin care s-a constatat ca exista terenul pe vechiul amplasament, apartine ADS si este concesionat, pentru inca multi ani, unei societati care activeaza acolo.
In acest dosar, eu si fratii mei am fost reprezentati de un avocat, ceilalti mostenitori, de un altul.
Dosarul s-a finalizat cu o hotarare-devenita irevocabila la 01.02.2008- prin care titlul emis era anulat si se dispunea emiterea unuia nou, pe vechiul amlasament sau pe altul similar ca valoare.
Avocatul celorlalti mostenitori a solicitat si obtinut - fara stirea noastra-hotararea irevocabila investita cu formula executorie, a cerut sprijinul unui birou de executori, care a inceput demersurile pentru executarea silita a hotararii. In 25.05.2009 a fost depus un dosar de aplicare amenda. La primul termen, 23.06.2009, dosarul a fost suspendat-lipsa partilor(avocat+Comisia Locala Fond Funciar), iar la data 03.12.2010, instanta constata perimata cererea.
Cele descrise mai sus le-am aflat de la ceilalti mostenitori din cateva acte care ne-au fost prezentate, iar modul real in care avocatul lor a folosit titlul executoriu-de pe portalul instantelor de judecata. Cam prea tarziu!
Mai mentinez faptul ca societatea care activeaza pe vechiul amplasament, parte si ea in actiunea in instanta de mai sus, a deschis la data 06.03.2008 o actiune-contestatie in anulare impotriva hotararii date. Dosarul a fost suspendat la data 11.12.2008, iar la 31.03.2011 s-a constatat perimata cererea. In aceasta perioada, dosarul prin care s-a dat hotararea noastra a fost atasat acestuia, adica la o alta instanta.
In speranta ca cineva are rabdarea sa citesca o poveste atat de lunga, as avea urmatoarele intrebari:
-a fost eliberat in mod legal titlul executoriu acelui avocat in conditiile in care nu erau prezente toate partile interesate, iar el nu ne reprezenta si pe noi?
-care este termenul in care se poate cere executarea hotararii mele-3 ani sau 10 ani?
-influenteaza cu ceva, acest termen, faptul ca dosarul in care s-a dat hotararea a fost blocat la o alta instanta aproape 1 an?
-daca acest termen a trecut, ce mai pot face in situatia data?

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Cu deosebita stima

Alte discuții în legătură

Rog mult o parere! mosemari2000 mosemari2000 In conformitate cu L 18, am facut, impreuna cu ceilalti mostenitori, demersurile pentru retrocedarea unui teren care a apartinut bunicului. Dupa indelungi ... (vezi toată discuția)
Intimat-reclamant ,recurs-suspendare cristina/BZ cristina/BZ m-am judecat,am castigat in prima instanta.partea adversa a cerut recurs.dupa primul termen am aflat ca a decedat.unul din mostenitorii acestuia a depus ... (vezi toată discuția)
Cerere anulare titlu dupa suspendare dosar craciun jean craciun jean in recurs,eu fiind intimat-reclamant am primit suspendare intrucat mostenitorii recurentului decedat nu au depus anexa cu mostenitorii.Problema este ca eu nu ... (vezi toată discuția)