avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere anulare titlu dupa suspendare dosar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere anulare titlu dupa suspendare dosar

in recurs,eu fiind intimat-reclamant am primit suspendare intrucat mostenitorii recurentului decedat nu au depus anexa cu mostenitorii.Problema este ca eu nu am stiut ca pe o parte din terenul revendicat altcineva decat recurentul are titlu de proprietate si deci in cererea initial formulata nu am cerut anularea si a acestuia.Intrebare.Daca sentinta instantei de fond devine definitiva si irevocabila dupa un an,pana atunci si in baza acesteia pot deschide alt dosar sa cer anularea titlului cu pricina. . Cu toate ca sentinta ii obliga sa-mi dea tot terenul primaria imi spune ca este in imposibilitate a o face pentru ca nu se specifica anularea lui.Ma gandesc ca daca tot trebuie sa astept un an perimarea sa mai realizez ceva in cest timp intrucat mostenitorii recurentului par mai mult interesati sa scape de plata cheltuielilor de judecata si mai putin de pamant.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 13:28, 29 Martie 2010
puteti solicita pe cale separata anularea titlului de proprietate, fara sa mai asteptati anul in care se va perima dosarul suspendat
va rog respectos sa detaliati drept pentru care va multumesc
Inteleg ca ati cerut revendicarea unui teren de la o persoana fizica.
Ce cauta primaria aici ??
Au dat o parte din terenul persoanei respective altcuiva ??
Daca prin sentinta data in actiunea in revendicare veti fi pus in proprietate cu terenul respectiv, aveti posibilitatea sa cereti constatarea nulitatii absolute celui de al doilea titlu de proprietate emis de primarie in baza Legii nr. 18/1991 astfel:
- in cazul in care terenul al doilea nu este vandut (apartine proprietarului pus in posesie de primarie) puteti cere direct primariei revocarea titlului de proprietate;
- in cazul in care terenul respectiv a fost vandut altcuiva, solicitati prin instanta constatarea absoluta a respectivului titlu de proprietate, emis cu incalcarea prevederilor art. 27 alin. (2 indice 2) din Legea 18/1991, coroborate cu dispozitiile art. III din Legea 169/1997.
problema este ceva mai complicata.recurentul fiind in 1992 membru in comisia locala s-a folosit de aceasta si a ocupat in jur de 6000mp teren bine pozitionat in vatra satului,loc de casa care se suprapune pe un teren al meu cumparat cu act vanzare cumparare inainte de colectivizare.mie mi-a repartizat undeva in extravilan si mi-a emis si titlu de proprietate..in timp comisia si-a schimbat compunerea.cand a fost sa-i emita titlul de proprietate a constatat ca individul detinea o suprafata mai mare decat i se cuvenea.in consecinta individul nemultumit a refuzat sa semneze fisa care precede emiterea titlului de proprietate si in consecinta comisia locala nu a putut sa-i emita titlul.pe suprafata detinuta in plus de individ comisia a emis titlu unei alte persoane lucru pe care eu nu l-am cunoscut pana la data executarii expertizei.cand am deschis procesul cererea am facut-o singur .am chemat in judecata comisia locala,judeteana,individul recurent cerand sa imi fie recunoscut dreptul de proprietate al terenului pe amplasamentul din actul de vanzare cumparare ,sa imi fie anulat titlul de proprietate propriu si cel al recurentului.recurentul a sustinut sus si tare ca acolo au fost proprietari parintii lui instanta de fond a fost de acord cu tot ce am cerut eu mai putin cu anularea titlului de proprietate al recurentului pe motiv ca acesta nu are.pe timpul procesului am angajat avocat.nici eu si nici avocatul nu am observat ca intre cererea de inscriere in CAP si evidenta din registrul agricol este o diferenta de 11000mp .practic am uitat ca m-am inscris cu 11000mp mai putin.in subsolul cererii exita enumerarea terenurilor din registrul agricol dar scrierea lor nu-mi apartine lucru evident.precizez ca mi-a fost luat tot terenul dar nu am protestat la vremea respectiva din motive lesne de inteles.aceasta este cat sa putut de scurt relatat istoricul procesului.terenul al doilea nu este vindut si el a fost atribuit personajului ca extravilat cu toate ca este intre case si este cam 20 la suta vie.
unul din cei 4 presupusii mostenitoriai defunctului recurent imi propune sa renunt la plata cheltuielilor de judecata stabilite de instanta de fond in schimbul renuntarii lor la continuarea judecarii.Intrebare.poate sa se prezinte unul singur in fata instantei si sa afirme acest lucru( eventuat sa depuna in scris )in numele celorlalti sau trebuie sa fie toti.nu cred ca reuseste cine sa -i adune odata pe toti.

Alte discuții în legătură

Intimat-reclamant ,recurs-suspendare cristina/BZ cristina/BZ m-am judecat,am castigat in prima instanta.partea adversa a cerut recurs.dupa primul termen am aflat ca a decedat.unul din mostenitorii acestuia a depus ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii cererii invocata cristina/BZ cristina/BZ tatal meu s-a judecat in 2008 cu un individ in si o comisie locala pentru niste teren cumparat de bunicii mei ca loc de casa inainte de 1955 si care aveau ... (vezi toată discuția)
Model cerere chemare in judecata pentru anularea unei sentinte civile pronuntata intr-un dosar anterior mary6 mary6 buna ziua,cu mare respect va rog sa-mi da-ti si mie un sfat,doresc sa deschid un proces civil legat de o sentinta civila pronuntata intr-un dosar ... (vezi toată discuția)