avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Model cerere chemare in judecata pentru anularea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Model cerere chemare in judecata pentru anularea unei sentinte civile pronuntata intr-un dosar anterior

buna ziua,cu mare respect va rog sa-mi da-ti si mie un sfat,doresc sa deschid un proces civil legat de o sentinta civila pronuntata intr-un dosar anterior,deoarece prin 2005 printr-o sentinta civila s-a atribuit teren mostenitorilor in baza unei succesiuni,aceste terenuri mostenitorii le-au vandut pri notariat,cadastre,etc,in 2010 unul din acesti mostenitori a deschis un nou proces in care a cerut din reatribuirea terenurilor ,a obtinut o sentinta civila definitiva,iar in baza acestei sentinte el a pus stapanire din nou pe niste terenuri care apartin proprietarilor de drept care au cumparat in 2005 terenurile de la ei mostenitorii,exista acte v/c notariale,cadastre,roluri facute de proprietari,toate acestea nu au fost anulate in acea sentinta civila.intrebarea mea este cum formulez aceasta cerere de chemare in judecata,in care sa cer instantei sa verifice in baza caror documente a reatribuit din nou aceste terenuri,ce facem noi proprietarii de drept care am cumparat acele terenuri,sa cheme la interogatoriu si ceilalti cumparatori care au cumparat cu mine odata de la acesti mostenitori ,intre care si respectivul care acum ocupa abuziv terenul si mi-a distrus recolta doi ani la rand,daca instanta a avut cunostinta ca acele terenuri au mai fost retribuite si vandute,ca exista niste contracte de v/c,cadastre?sfatuiti-ma va rog cum sa formulez aceasta cerere in care sa expun toate astea si sa pot cere anularea acelei ultime sentinte civile. multumesc,va rog e urgent
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:39, 3 Decembrie 2013
actele in baza caruia s-a emis un titlu de proprietate (in cazul Dvs titlul celor care sustineti ca ocupa abuziv) nu se cer la insttanta ci la unitatea emitenta (cea care a emis titlul) Le poate cere orice persoana indreptatita adica si Dvs in baza faptului ca aveti un titlu pe acelasi teren. Dupa ce primiti raspunsul se poate vedea ce se poate face in instanta si pe cine puteti chema la judecata.
multumesc pt acest raspuns,dar nu au fost emise doua titluri de proprietate,vanzarea terenurilor sa facut in baza unei sentinte civile de partaj,care la baza acestei sentinte a stat o succesiune,s-au facut actele de v/c prin notariat,exista un titlu de proprietate mai vechi,iar cei ce au vandut sant o parte din ei mostenitori ai celor trecuti in titlul acela.nu pot chema in judecata pe cei de la care am cumparat? implicit cel in cauza? ajutati-ma va rog sa formulez aceasta cerere,dati-mi un model.multumesc
problema dvs este complexa si pana nu se vad toate documentele nu se poate formula nimic. modele gasiti oriunde pe internet dar explicatiile in fapt se pot face numai dupa studierea documentelor respective. In nici un caz nu este recomandabil sa va aventurati in aceasta actiune fara asistenta unui avocat.
multumesc pt sfat.
Cele doua sentinte se contrazic?
E dificil sa intelegem, darmite sa va spunem cum sa formulati cererea; trebuie vazute actele, cunoscuta povestea de fapt, care cine stapaneste, de ce proprietarii i-au lasat in stapanire, de ce nu i-au evacuat sau actionat pentru lipsa de folosinta etc.

Alte discuții în legătură

Redistribuire terenuri prin sentinta civila,inducere in eroare instanta mary6 mary6 buna ziua,va rog frumos ,as dori si eu daca se poate niste raspunsuri si sfaturi totodata.prin 2008 in baza unei succesiuni s-au distribuit terenurile tuturor ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar/iesire din indiviziune mary6 mary6 Buna. Pt a intelege speta va expun situatia de fapt. In anul 2004 unul din mostenitori a depus la instanta cerere de iesire din indiviziune privind suprafetele ... (vezi toată discuția)
Cai de atac in procese civile meryan meryan buna ziua, daca un proces civil legat de atribuire teren mostenitori,a ramas in pronuntare in 7 zile,mai pot eu depune probe cu inscrisuri si cere citarea ... (vezi toată discuția)