O societate primeste o notificare de la o firma de recuperare credite care solicita ca unui salariat sa i se instituie poprire pt. 30% din salariu deoarece salariatul nu si-a achitat in totalitate un credit ; in caz contrar societatea va fi actionata in instanta si obligata sa faca acest lucru .
Mentionez ca respectivul salariat era angajatul altei societati atunci cand a facut creditul.
Exista un temei legal care obliga societatea la instituirea popririi ?
Societatea are un contract incheiat cu salariatul , si daca nu exista o hotarare judecatoreasca ...... nu stiu cum este corect din pdv legal.
Ce sfat i-mi puteti da ?
1. Poprirea se infiinteaza la cererea creditorului, de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit.
2. Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane aratate la art. 452 C.proc.civ., instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata.
3. NU dati curs acelei cereri facute de catre societatea respectiva.
Executare silita
teobob
va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)