avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent!!!...executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

urgent!!!...executare silita

Problema mea este urmatoarea,in urma cu vreo2 ani am luat un credit de nevoi personale ,datorita unor probleme nu am mai putut achita creditul.Banca a cesionat creanta unei firme de recuperari care m-a somat sa achit datoria (aprox 30000 ron).Se poate face oprire pe salariu fara o decizie judecatoreasca,in conditiile in care nu am semnat nici un act prin care ma angajez ca in cazul in care nu achit banii sa mi se opreasca din salariu?Iar in cazul in care sunt executat silit si mi se face oprire pe salariu(1/3 salariu)(mentionaz faptul ca nu am nici un bun in proprietate) penalitatile la suma care imi este imputata vor curge in continuare sau mi se va opri din salariu 1/3 pana cand suma restanta(30000 ron) va fi achitata integral?
Ce se intampla in situatia in care exista o hotatare de executare silita dar nu as detine nici un bun si nici nu as avea un loc de munca?exista vre'un termen de prescriere a datoriei in acest sens sau in situatia in care peste 20 de ani m-as angaja sau as mosteni vreo matusa ,in acel moment se va relua executarea silita?


va multumesc.........


Cel mai recent răspuns: mariusblue , utilizator 01:48, 12 Februarie 2011
Va vor urmari mereu.Ajungeti la o intelegere cu societatea de recuperari si vi se va esalona datoria .
Orice drept de a cere executarea silita in baza unui titlu executoriu se prescrie intr-un anumit termen stabilit de lege, neavand importanta ca el, creditorul este o institutie bancara, statul sau..mai stiu eu cine!
Nu exista nici o sanctiune pentru debitorul insolvabil .Daca aveti un loc de munca puteti fi urmarit prin poprire pe venituri.Creantele se prescriu in 3 ani daca nu s-a solicitta restituirea debitului .Orice notificare intrerupe prescriptia .Nu veti fi urmarit la infinit .
Sunt deja 3 pareri diferite
MA Iintereseaza daca creditorul are o decizie de executare silita si face oprirea pe salariu si la un moment dat eu imi pierd locul de munca ,practic creditorul nu mai are pe ce sa faca executare silita,in conditiile aceste el va putera sa zicem k peste 10 ani cand am sa ma reangajez sau am sa dobandesc un bun sa continue executarea silita?sau ea se prescrie?

Alte discuții în legătură

Urgent...recuperare bani kkoko kkoko Problema mea este urmatoarea,in urma cu vreo2 ani am luat un credit de nevoi personale ,datorita unor probleme nu am mai putut achita creditul.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)
Urgent.....credit neplatit kkoko kkoko Problema mea este urmatoarea,in urma cu vreo2 ani am luat un credit de nevoi personale ,datorita unor probleme nu am mai putut achita creditul.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)
Cum sa scapam de recuperatorii bancilor carmenn1978 carmenn1978 Buna ziua! Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine deoarece sunt intr-o situatie disperata...In urma cu 6 ani sotul meu (nu eram casatoriti-avea o alta ... (vezi toată discuția)