avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum sa scapam de recuperatorii bancilor
Discuție deschisă în Executare silită

cum sa scapam de recuperatorii bancilor

Buna ziua! Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine deoarece sunt intr-o situatie disperata...In urma cu 6 ani sotul meu (nu eram casatoriti-avea o alta adresa in buletin) a facut un credit de nevoi personale la o banca... binecunoscuta..in urma cu cateva zile a venit o vecina si mi-a spus ca au contactat-o de la o fima si il cauta pe sotul eu dandu-i un numar de telefon. Nu mi-am dat seama si am sunat descoperind ca, la capatul firului este un reprezentant al unei firme de recuperari spunandu-mi ca datoria facuta de sotul meu trebuie achitata altfel actioneaza in instanta prin executare silita. Daca sotul meu nu a platit nici o rata pana in prezent, exista sansa ca datoria sa fie prescrisa? mentionez ca, creanta a fost cesionata la mai multe firme iar cea care a sunat avad calitatea de imputernicit.:((
Ce pot face ? Bunurile noastre sunt o masina Opel(un jaf) pe care o am dinaintea casatoriei si o motocicleta din timpul casatoriei( tot jaf), sotul lucreaza cu sal. minim iar eu sunt casnica avand un copil in intretinere, locuim in casa parintilor mei.
Cel mai recent răspuns: carmenn1978 , utilizator 20:59, 25 Februarie 2012
In cazul in care se ajunge la executare silita, ii poate pune sotului dvs poprire pe 1/3 din salariu. Daca se va ajunge la executare silita, puteti contesta in termen de 15 zile de cand va fi somat de catre executorul judecatoresc sau de cand va lua la cunostinta ca i s-a pus poprire pe salariu.
Daca nu exista nici o rata achitata timp de 6 ani , este posibil ca datoria sa fie prescrisa?
va multumesc pentru raspuns!
Exista aceasta posibilitate. Daca banca sau cei care au primit cesiunea nu au luat nici o actiune impotriva dvs. (notificari, somatii, executare) este posibil sa se fi prescris.
Este vreo sansa sa aflu daca este prescrisa ? Ma gandesc sa nu fac vreun pas gresit , sa ma prezint in fata recuperatorilor si sa se reia aceasta prescriptie. Am mai citit si eu si se spune ca data de prescriptie se reia daca cel cautat accepta anumite oferte si semneaza intelegeri cu firma recuperatoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
carmenn1978, utilizator
Pai ganditi-va. Ati primit in ultimii 6 ani somatii, notificari, vizite de la agenti si ati semnat vreun acord de rambursare, etc? Daca nu, inseamna ca cel mai probabil sumele sunt prescrise

Alte discuții în legătură

Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit siri2014 siri2014 In decembrie 2007 am incheiat un credit nevoi personale cu rate pe 10 ani. In ianuarie 2009 dupa pierderea locului de munca am imcetat sa mai efectuez plati. ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)