avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent!!!...executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

urgent!!!...executare silita

Problema mea este urmatoarea,in urma cu vreo2 ani am luat un credit de nevoi personale ,datorita unor probleme nu am mai putut achita creditul.Banca a cesionat creanta unei firme de recuperari care m-a somat sa achit datoria (aprox 30000 ron).Se poate face oprire pe salariu fara o decizie judecatoreasca,in conditiile in care nu am semnat nici un act prin care ma angajez ca in cazul in care nu achit banii sa mi se opreasca din salariu?Iar in cazul in care sunt executat silit si mi se face oprire pe salariu(1/3 salariu)(mentionaz faptul ca nu am nici un bun in proprietate) penalitatile la suma care imi este imputata vor curge in continuare sau mi se va opri din salariu 1/3 pana cand suma restanta(30000 ron) va fi achitata integral?
Ce se intampla in situatia in care exista o hotatare de executare silita dar nu as detine nici un bun si nici nu as avea un loc de munca?exista vre'un termen de prescriere a datoriei in acest sens sau in situatia in care peste 20 de ani m-as angaja sau as mosteni vreo matusa ,in acel moment se va relua executarea silita?


va multumesc.........


Cel mai recent răspuns: mariusblue , utilizator 01:48, 12 Februarie 2011
Eu nu vad decat doua pareri diferite!
Buna ziua. am si eu o problema
in urma cu mai mult de 6-7 ani am luat un produs la un magazin , nu a primit nici un contract acesta urmand sa il semnez dupa ulterior , eu nemaiajungand sa il semnez , nu am reusit sa platesc nici ratele (recunosc e vina mea)
astazi am primit o scrisoare de la o firma de recuperare ca vor initia actiunea de executare silita pe bunurile mele pentru o datorie catre o banca . eu cu acea banca nevand nici un contract semnat cum nu am avut nici la inceput cu acel magazin de unde am luat produsul.

eu as vrea sa le platesc suma care au scris-o ei in scrisoare dar nu am de unde asa dintr-o data , plus ca vreau sa vad si eu contractul pe care spun ei ca l-am semnat
ce pot sa fac in acest caz
Pe langa ca nu exista un contract intre dvs. si vanzator, cred ca a intervenit si prescriptia dreptului de a cere executarea silita.
De asemenea, nu prea cred ca vor pleca in executarea silita. Daca totusi o fac, va puteti apare pe calea contestatiei la executare invocand aparari pe fond legate de lipsa contractului (daca el nu exista, nu au nici titlu!) sau de autenticitatea semnaturii (ca nu va apartine) si pe cale de exceptie sa invocati prescriptia (asta in situatia in care de la ultima plata facauta de dvs. au trecut 3 ani.
Mai bine ii lasati pe ei sa faca prima miscare, apoi va aparati in isntanta.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Si eu sunt interesat dupa cat timp se prescrie. Am luat si eu un credit acum cativa ani, si de atunci creantele au fost pasate de la o firma de recuperare la alta, cred ca au fost vreo 5 pana acum, niciuna nereusind sa rezolve nimic. La un moment dat erau de acord sa imi faca reducere 30-50% din valoarea totala, doar sa o platesc. Dupa o perioada de ~2 ani in care primeam telefoane de la ei de cateva ori pe zi (dar nu raspundea nimeni la acel numar) si o gramada de scrisori, somatii, titluri executorii etc s-au oprit. De cel putin 1 an nu am mai primit nici un semn de la ei. A fost o perioada de 1-2 luni in care mi-au pus poprire pe salar, dar eram angajat cu 2 ore, ceea ce cu poprirea respectiva le-ar fi luat cateva sute de ani sa-si recupereze datoria. Eu nu am nimic pe numele meu, si ce am avut, s-a vandut inainte de a primi titlul de executare silita.

As dori sa stiu cum pot afla daca mai sunt in baza de date a bancilor, sau daca s-a prescris sau nu titlul de executare.
eu am trimis un mail firmei respective prin care am solicitat o copie a contractului semnat de mine
astept un raspuns de la ei dar banuiesc ca nu o sa vina prea curand

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent...recuperare bani kkoko kkoko Problema mea este urmatoarea,in urma cu vreo2 ani am luat un credit de nevoi personale ,datorita unor probleme nu am mai putut achita creditul.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)
Urgent.....credit neplatit kkoko kkoko Problema mea este urmatoarea,in urma cu vreo2 ani am luat un credit de nevoi personale ,datorita unor probleme nu am mai putut achita creditul.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)
Cum sa scapam de recuperatorii bancilor carmenn1978 carmenn1978 Buna ziua! Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine deoarece sunt intr-o situatie disperata...In urma cu 6 ani sotul meu (nu eram casatoriti-avea o alta ... (vezi toată discuția)