avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz - reangajare -
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz - reangajare -

In urma restructurarii din motive financiare a firmei, am fost si eu pe lista celor disponibilizati dar fiind in concediu medical o perioada mai mare, am fost ultima dintre colegi , care am primit preavizul. Preaviz in care nu mi s-a comunicat decat ca firma din motive financiare, imi desfiinteaza postul meu, fara nici o alta explicatie sau criteriu pe baza carora eu am fost disponibilizata.
Dupa expirarea preavizului si incasarea tuturor drepturilor salariale, la insistentele mele adresate conducerii firmei, avand in intretinere 2 copii minori, mi s-a propus sa ma angajez la o societate unde firma este actionar majoritar, urmand ca dupa o perioada sa fiu din nou angajata la aceasta. Lucru pe care l-am si facut, chiar de a doua zi dupa incetarea contractului de munca. Practic lucrez tot in cadrul firmei , ocupandu-ma cu altceva, si salariul luandu-l de la societate.
Pe data de 6 nov.2007 mi-a incetat contractul de munca si din data de 7 nov.2007 sunt angajata la societate cu un salariu la jumatate din ceea ce aveam inainte.
In ianuarie 2008 dupa sarbatori, presedintele firmei a cerut persoanei care se ocupa de personal ,sa-mi faca reangajarea pe un alt post, dar aceasta a spus ca nu se poate sa fiu angajata timp de 9 luni de zile dupa incetarea contractului de munca, pentru ca asa este in Codul Muncii specificat.
Tin sa precizez ca persoane de la resurse umane nu are pregatirea necesara, fiind luata de la un departament comercial si trecuta la resurse.
As dori sa stiu daca trebuie sa astept cele 9 luni de zile cum mi se spune, cu toate ca in toata aceasta perioada s-au facut cel putin 5 angajari noi. S-au ce as putea face ? VA multumesc si imi cer scuze ca am scris asa de mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 5 Mai 2008
Este vorba de interdictia angajatorului care a dispus concedieri colective sa faca noi angajari pe locurile de munca ale salariatilor concediati pe o perioada de 9 luni de la data concedierii acestora.
In situatia in care in aceasta perioada se reiau activitatile a caror incetare a condus la concedieri, salariatii concediati au dreptul de a fi reangajati pe aceleasi locuri de munca pe care le-au ocupat anterior, fara examen sau concurs ori perioada de proba.
Art.82 alin.2 din CCMN , prevede ca salariatii au la dispozitie un termen de maxim 10 zile lucratoare de la primirea comunicarii pentru a-si manifesta expres consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.
Numai cand acestia nu solicita in scris reincadrarea, angajatorul poate face noi angajari.

Referitor la situatia dvs este posibila angajarea pe un alt post sau trecerea pe un alt post daca sunteti deja angajata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii reangajare dupa o concediere colectiva stefania.ispirescu stefania.ispirescu Ma intereseaza care sunt conditiile de reangajare a unui angajat la firma de la care a fost disponibilizat prin concediere colectiva (inainte de terminarea ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca D.maria D.maria e legal sa disponibilizezi prin desfintarea punctului de lucru si sa infintezi altul renuntand la angajat? (vezi toată discuția)
Concediere individuala-angajari cflori2002 cflori2002 Buna ziua, daca s-au facut concedieri individuale la o societate, se mai pot face angajari pe posturile disponibilizate? daca nu pentru cat timp? dar pe alte ... (vezi toată discuția)