avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cheltuieli de judecata in penal
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cheltuieli de judecata in penal

In urma unui accident de circulaţie un agent economic a fost obligat în solidar cu conducătorul auto la plata unor despăgubiri.(materiale şi morale) Societatea de asigurare a refuzat să achie cheltuielile de judecată făcute în procesul penal de partea vătămată .Este corect_?
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 13:45, 10 Februarie 2011
Nu , nu este corect. Asiguratorul trebuie sa plateasca toate daunele rezultate, materiale morale spitalicesti , recuperare.Acum depinde si de motivatia refuzului sa vedem ce s-a intamplat pt ca nu ati dat prea multe detalii despre accident.
Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru:
-amenzile de orice fel si cheltuielile penale la care ar fi obligat proprietarul,utilizatorul sau conducatorul vehiculului asigurat,raspunzator de producerea prejudiciului
-cheltuielile facute in procesul penal de proprietarul,utilizatorul sau conducatorul vehiculului asigurat,raspunzator de producerea prejudiciului,chiar daca in cadrul procesului penal s-a solutionat si latura civila

Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila stabilesc aceste excluderi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli iustinian13 iustinian13 asiguratorul a fost obligat la plata chetuielilor catre sta dar si catre partile vatamate, desi stiu ca potrivit ordinului rca 21/2009 asiguratorul nu este ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporata din culpa PamPac PamPac o sa incerc sa sintetizez pe scurt cele intamplate: tatal meu conducea un autoturism, a depasit o masina care era parcata jumatate pe trotuar (a trecut cu 40 ... (vezi toată discuția)
Cine plateste expertiza dinamici produceri accidentului in cazul accidentelor auto grave cu incadrare penala? miutzu46 miutzu46 initial am fost de acord sa o platesc eu pentru ca mi se spusese ca ar dura foarte mult timp daca vreau sa astept plata din buget dar acum as vrea sa renunt ... (vezi toată discuția)