buna sant pensionata gr.3 cu drept demunca in anul 2006 pe 5mai am fost angajata ca vanzatoare la un magazin alimentar ,mi-am depus actele necesare inclusiv decizia de pensionat,catea de munca, unde era specificat,pensionat ,contractul de munca a fost completat cu norma intreaga , acum dupa 1 an si 7luni primesc de la casa de pensii ca trebuie sa restitui pensia primita in acest timp va rog sa -mi spuneti cum pot sa ies din aceasta situatie si cine agresit ptr a raspunde va multumesc
Persoanele pensionate cu gradul III de invaliditate pot cumula pensia cu salariul.
Durata de munca este de maxim 4 ore/zi si nu 8 ore/zi. In acest caz, greseala este a angajatorului care v-a incadrat cu norma intreaga (8 ore/zi).
Casa de pensii are dreptate in ceea ce priveste restituirea pensiei.
vamulyumesc ptr.raspuns dar as dori sa stiu ce trebuie sa fac ptr a se repara greseala si ptr a nu plati acesti bani cei de la firma unde lucrez pur si simplu imi ichid portile unde in alta parte sa apelez ,eventual sa fac contestatie in tribunal ce sanse am sa castig
Puteti sa faceti un memoriu catre Casa Judeteana de Pensii de care apartineti.
In conditiile expuse de dvs nu cred ca aveti sanse de castig cu o eventuala contestatie la decizia Casei de Pensii referitoare la restituirea pensiei.
Nu lasati lucrurile asa! E incredibil! #-o
Nu am la indemana un sfat foarte concret, dar practic este vina angajatorului si a Inspectoratului de munca care nu s-a sesizat (in cazul in care cartea dvs de munca este tinuta acolo, altfel nu)
Din moment ce este interzis prin lege sa aveti contract cu norma de peste 4ore pe zi, acea prevedere din contract este cam nula...
Pentru ca v-ati facut datoria si ati informat despre faptul ca sunteti pensionata pt invaliditate de gradul 3, nu dvs ati intentionat sa inselati statul; faceti un memoriu cum ati fost sfatuita, catre Casa de pensii si discutati intr-o audienta problema. Ei nu vor putea clar sa rezolve aspectul anularii/modificarii deciziei de restituire, care este intemeiata, totusi va pot indruma spre o altfel de rezolvare
Cred ca ati putea actiona in instanta doar firma care v-a angajat in conditii nelegale, v-a pus la munca 8 ore desi sanatatea nu va permitea ; puteti solicita despgubiri pentru prejudiciul adus
Mai solicitati si alte pareri
Succes
~ Conținut șters la cerere ~
Alte discuții în legătură
Contract de munca
ROXYBO
Buna ziua, am o nelamurire legata de un angajat. La controlul anual la medicina muncii nu a primit avizul , a fost in concedii medicale apoi dupa 90 de zile a ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca
cosmiv
Buna ziua,
Imi cer scuze daca cumva repet problema, dar nu am gasit nici unde exact raspunsul pe care il caut.
Sunt angajat la o firma bugetara de 10 ani ... (vezi toată discuția)