avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Urmari ale aplicarii Legii nr. 202/2010
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Urmari ale aplicarii Legii nr. 202/2010

Buna ziua tuturor,

Asadar: in urma cu cateva luni, la iesirea dintr-o localitate, m-a oprit o masina a politiei camuflata intr-o benzinarie, aducandu-mi la cunostinta ca am depasit limita de viteza legala. Am refuzat sa semnez procesul-verbal. Acesta mi-a parvenit la domiciliu dupa vreo 34 de zile.
Am considerat ca s-au incalcat prevederile art 14 (1), art 25 (2) si art 26 (3) ale OG 2/2001 care prevad ca procedura de comunicare a p-v se face de catre organul constatator care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult o luna de la data incheierii p-v si ca executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca p-v nu a fost comunicat in acest termen.
Am solicitat judecarea in lipsa cf 242 (2) CPC.
Ieri am vazut pe portal ca am pierdut.
Va intreb, vi se pare ca am facut eu o interpretare gresita a legii? Altminteri, imi vine greu sa cred ca judecatorul putea gresi intr-o cauza atat de simpla. Care, dupa noile modificari, nici nu mai poate fi atacata prin caile ordinare.
(Voi face o cerere catre judecatorie, solicitand sa imi fie trimisa hot. jud., desi am mari indoieli ca voi gasi in ea motive pentru a o ataca printr-o cale extraordinara de atac.)
Cel mai recent răspuns: VPetrini , utilizator 23:02, 10 Februarie 2011
V-am raspuns pe celalalt forum, dar nu ati dat niciun semn...Verificati data APLICARII sanctiunii, nu data constatarii. Poate ca acolo e rezolvarea dilemei. Termenul de la art. 14 alin. 1 curge de la APLICARE nu de la CONSTATARE.

PS. Domnule Petrini (sunt fan Marin Preda), cand aveti timp raspundeti-mi va rog, ca m-ati facut curios cu speta asta...cand e incheiat procesul - verbal (sincer daca puteti)?
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
libercugetator, utilizator
V-am raspuns pe celalalt forum, fireste ca sincer (altminteri, de ce v-as mai fi intrebat?). Reaiu, pentru cazul in care avem si alti cititori: constatarea si aplicarea s-au efectuat succesiv, in aceeasi zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie amenda BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Acum un an am fost oprit de un agent de politie care nu avea masina dotata cu aparat radar intro localitate din tara. Acesta mi-a comunicat ca am fost ... (vezi toată discuția)