avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Iesire din firma
Discuție deschisă în

Iesire din firma

Sunt actionar si administrator pe hartie la un SRL despre care nu mai stiu nimic de peste 5 ani timp in care nu am avut nici o activitate in acea firma. Nu mai stiu nimic de ceilalti doi actionari (care sunt si ei administratori), in afara de faptul ca unul dintre ei este plecat definitiv in strainatate. Firma nu a mai avut activitate in tot acesti ani. Ce trebuie sa fac ca sa renunt la calitatea de actionar si cea de administrator in acea firma? Trebuie neaparat sa-i gasesc pe ceilalti doi?
Cel mai recent răspuns: reddog , utilizator 01:30, 8 Octombrie 2004
Trebuie sa-i gasiti si pe ceilalti asociati, sa va intruniti si sa semnati hotararea AGA, Actul Aditional si Contractul de Cesiune + eventuale acte/cereri in vederea actualizarii situatiei societatii la Regostrul Comertului (ex. hotarare de recodificare).
Daca nu reusiti sa va intalniti solicitati-le o procura speciala pentru a semna dvs. tot ce tine de societate (asta in cazul in care sunt de acord).

In cazul neefectuarii preschimbarii certificatului de inmatriculare si a celui de inregistrare fiscala cu noul certificat de inregistrare continand codul unic de inregistrare, pana la data de 30.12.2004, atrage dizolvarea de drept a persoanelor juridice.Constatarea dizolvarii de drept se face prin incheierea judecatorului delegat, pronuntata la cererea O.N.R.C.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv reactualizat mihnevicim mihnevicim Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Radiere srl ela_ranete ela_ranete am o societate cu 2 asociati , a fost suspndatat timp de 2 anu iar acum ii expira suspendarea cum as putea scapa de ea? Cineva mi-a spus ori prin radire ori ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)