avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omor de culpa si vatamare corporala grava
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omor de culpa si vatamare corporala grava

circulam in afara localitatii in jur de 90 la ora pe un drum acoperit cu un strat subtire de zapada cu un mercedes sprinten pana cand la un moment dat a inceput sa imi fuga spatele si am pierdut controlul masinii,iar din fata veneau doua masini.de prima masina am putut sa ma feresc iar dupa am avut intentia sa parasesc partea carosabila dar din pacate am intrat pe contrasens si m-am izbit frontal cu o skoda in care se aflau 3 femei.in urma impactului a decedat pasagera din dreapta soferita e in stare grava iar pasagera de pe bancheta din spate cu piciorul rupt.mentionez faptul ca acul la vitezometru mi s-a eoprit la 80 km eram in timpul serviciului si nu aveam alcoolemie. dupa declaratia pasagerei din spate s-a mentionat ca m-au observat cam de la o 100 m cum jonglam cu masina pe carosabil si nu s-a actionat dupa parerea mea deloc incetinirea masinii skoda. va rog mult spuneti-mi la ce ma pot astepta? cu permisul, se anuleaza in cazul asta?fac inchisoare? va multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 17:58, 11 Februarie 2011
situatia este destul de grava. Propunerea este sa luati legatura cu un avocat.
va multumesc pt sfat
Speram sa gasesc o calea cat mai buna pentru a rezolva problema. E clar ca asigurari era la toate riscurile ca sa fie platite damne. Ai incercat sa te uiti si la conditiile mecanice a masinei?. Teoric e o masina performanta. Si nu ar trebuie sa se intample asa ceva de principiu. E o varianta care ar fi de considerat cu Politia rutiere specializata.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Teoretic in astfel de cazuri, fara sa cunosc amanuntele specifice dosarului, se va lasa cu o pedeapsa cu suspendare,
+ despagubiri, pensie alimentara pentru eventuali minori, permis anulat.
Oricum luati-va un avocat
incadrarea in cazul prezentat de dvs este omor din culpa.
ca si consecinte directe,vor fi:
- o sanctiune penala( dc este bine pregatit cazul.veti primi in jur de 1-2 ani cu suspendare,in cazul in care nu a-ti mai avut probleme cu legea)
-veti suporta daune morale pentru fiecare victima in parte.
-veti suporta daune materiale pentru avariere nmmasina,zile de spitalizare,cheltuieli cu inmormantarea,etc
-permisul vi se va anula
cuantumul lor poate depasi in cazul dvs cu usurinta peste 100000 euro.
Nu este de joaca.trebuie sa actionati de urgenta si sa apelati la un profesionist.personal, am avut asemenea cazuri.(important este cum se gestioneaza acele daune cat mai bine, existand portite de scapare convenabile)

Alte discuții în legătură

Omor dublu din culpa si vatamare corporala ContSters192299 ContSters192299 circulam in afara localitatii in jur de 90 la ora pe un drum acoperit cu un strat subtire de zapada cu un mercedes sprinten pana cand la un moment dat a ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu 5 persoane decedate ContSters284339 ContSters284339 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cumnatul meu a decedat in urma unui accident rutier in care si-au mai pierdut viata inca 4 prieteni care se ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de accident ruier soldat cu deces si vatamare corporala ferko11 ferko11 SOTUL MEU IN 2009.09.27 A ADORMIT LA VOLAN PROVOCAND UN TRAGIC ACCIDENT IN CARE AU DECEDAT ATAT EL, CAT SI PASAGERUL DIN MASINA, RESPECTIV S-A PRODUS ... (vezi toată discuția)