avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort dar fara parat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort dar fara parat

Buna seara,

Am o intrebare va rog, cat poate sa dureze un divort in care cealalta parte nu se prezinta , este divort fara copii, pana acum a fost un termen , si cum nu a vrut sa vina, sa mai dat un termen, are cineva idee cat poate sa lipseasca cealalta parte ?se poate incheia si fara prezenta celelailte parti??? sau o sa se de-a termene la infinit pana se prezinta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:52, 11 Februarie 2011
Buna seara,
se poate incheia fara prezenta celeilalte parti, in 2-3 termene terminati, dar trebuie sa faceti citarea prin publicitate largita( adica printr-un ziar cu tiraj mare si local).
In primul rand multumesc pentru raspuns, sa inteleg ca va trebui data citarea primita la un ziar si apoi ce mai este de facut ? ma duc cu ziarul la tribunal?
da, trebuie sa faceti dovada ca l-ati citat pe parat.
judecata va incepe cand procedura de citare a fost indeplinita.
doar daca nu mai locuieste la adresa din buletin si nu cunoasteti adresa la care domiciliaza, il citati prin mica publicitate , cu acordul instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)
Sfaturi de divort puffy_25 puffy_25 Buna ziua,sunt casatorita de 8 ani dar de 2 ani am parasit caminul conjugal de un an incerc sa divortez prima oara am incercat fara avocat am depus actele ... (vezi toată discuția)
Divort-citarea paratului Borza Borza Buna . Am o intrebare: la primul termen s-a dispus conformarea din partea reclamantului sa faca dovada ca paratul locuieste la adresa citata(art.616 ind.1 Cod ... (vezi toată discuția)