avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Buna ziua!

Sper sa fiu suficent de explicit in legatura cu problema pe care o am. Am lovit un domn pe trecerea de pietoni, care traversa regulamentar. Eu conduceam o motocicleta si nu am oprit. Nu am oprit pentru ca nu mi-am dat seama ca l-am lovit- motocicleta nici macar nu s-a clatinat sau cel putin eu nu mi-am dat seama. Am mers mai departe in locul unde aveam o intalnire si am oprit. Locatia era 2 strazi mai departe de locul cu pricina. Victima a avut peste 60 de zile de spitalizare, dar era mai mult de cateva zile nu a stat in spital pentru ca venea doar la control dupa aceasta scurta perioada. Dar asa a primit de la medicina legala. Cert este ca mie mi-au luat permisul si motocicleta atunci pe loc sa ii faca o expertiza si nu au avut ce ii face pentru ca nu a avut nici o defectiune. Intre timp eu m-am impacat cu victima si ea si-a retras plangerea. Ei bine in urma celor intamplate eu acum am un dosar pe biroul unui procuror care astept sa imi dea solutia. Asa mi s-a spus azi cand m-am intalnit cu politistul care mi-a mai spus ca procurorul imi poate aplica o amenda administrativa sau ma poate trimte in instanta. As accepta intr-un final orice varianta. Ce ma macina este ca domnul procuror se misca cu viteza melcului si mi-au spus ca in cel putin 1-2 luni imi va spune solutia lui. Eu am nevoie de permis foarte tare. Deja am stat aproape un an fara si mi-a fost foarte greu. Cum sa fac sa il primesc macar, iar domnul procuror sa isi urmeze pasii care trebuiesc, sau ce e de facut?

Va multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
serban221, utilizator
Cel mai recent răspuns: serban221 , utilizator 14:11, 12 Februarie 2011
La dumneata e clar vorba de infractiune, chiar si daca te opreai, sincer nu cred ca nu ai simtit nimic ( eu am lovit o persoana tot pe trecere de pietoni, masina nu a avut nimic, eu nu am auxit decat un fasait scurt, dar sigur am vazut situatia critica in care m-am aflat si m-am uitat in oglinda sa vad ce s-a intamplat). Persoana sigur era intinsa pe jos. Oricum la mine tara senia a durat 4 ani. Carnetul se anuleaza si dupa pronuntarea instantei ( la mine a fost indulgenta - mi-am recunoscut vina, am colaborat cu politia pe parcursul cercetarilor, am ajutat victima cu bani si am platit cheltuielile de spitalizare - si am primit amenda penala.) trebuie sa treaca o perioada de reabilitare dupa executarea sentintei. Dupa acest termen puteti depune dosarul pentru examen auto. Nu mai e necesara scolarizarea.
Multa bafta.
Mai are cineva alta experienta asemanatoare sau vreun sfat? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie suspendare permis ChivuB ChivuB Buna ziua, in urma cu 8 luni am avut un accident auto intr-o interesectie destul de dificila care s-a lasat cu victime. Sa va povestesc pe scurt, eu ma aflam ... (vezi toată discuția)
Dosar la procuror de 18 luni... serban221 serban221 Buna seara, Intrebarea mea este cum sa procedez in termeni legali sa imi solutioneze si mie dosarul acest procuror? Acum un an jumatate am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)