avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inspector resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inspector resurse umane

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, daca anagajez pe cineva pe un post de referent resurse umane dar inca nu a terminat cursul de inspector resurse umane, as putea totusi sa-l incadrez ca referent / inspector resurse umane?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: popandau2001 , utilizator 16:25, 5 Martie 2009
Din cate stiu eu nu , dar daca nu ai nevoie urgenta de aceea persoana poti sa astepti pana cand termina cursul si apoi o angajezi!
Procesul angajatoriu presupune o perioada in care viitorul angajat are de parcurs un efort personal si de adunare a unui cumul de documente care cere timp. Sigur ca diploma de calificare reprezinta si el un document necesar. Dar ea nu se primeste imediat dupa absolvirea cursului. Dureaza de obicei cateva luni ( este eliberata de MInisterul Muncii si Munisterul Educatiei). Oricum nu va fi la dosar cand termina cursul si trece examenul de absolvire cu o nota oarecare.

Rational este sa angajati persoana pe o functie oarecare ( pentru ca nu stiti daca termina cursul sau daca ia examenul ) si cand primeste diploma ii faceti transferul intern pe functia de inspector de personal. Sigur ca in perioada de angajare premergatoare functiei de inspector de personal acel cineva poate fi scolarizat intern cu ceea ce are de facut dupa ce preia functia oficial.

Rareori un absolvent al unui curs urmeaza sa fie angajat pe un post corespunzator. De obicei fie face de mult ceea ce invata si ii trebuie "hartia" fie spera ca va gasi ceva in viitor.
Si eu am urmat un curs de Inspector Resurse Umane si am primit diploma dupa 2 saptamani, asa ca nu e mult de asteptat!;)
b_aandreea a scris:

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, daca anagajez pe cineva pe un post de referent resurse umane dar inca nu a terminat cursul de inspector resurse umane, as putea totusi sa-l incadrez ca referent / inspector resurse umane?
Va multumesc


Poate fi angajat ca referent resurse umane ... in cazul inspectorului de resurse umane se cere absolvirea unui curs de specialitate.
Din cate stiu eu si in cazul angajarii unui referent de resurse umane, persoana angajata trebuie sa aiba de studii in acel domeniu,nu?

Alte discuții în legătură

Modificare functie oana_adriana_ghita oana_adriana_ghita M-am angajat in august 2008 pe postul de referent resurse umane si am lucrat pana in iunie 2009.Acum ca sa-mi inchida cartea de munca cei de de la Itm spun ca ... (vezi toată discuția)
Functii cu studii medii si superioare piticul piticul sunt incadrata pe un post de referent/inspector resurse umane 342304 cu studii medii. am absolvit studiile superioare in domeniu cu diploma de licenta .As vrea ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa mihailivan mihailivan sunt functionar public incadrat in 2007 pe studii medii referent (nu au fost scoase la concurs posturi ptr studii superioare la acel concurs). am absolvit ... (vezi toată discuția)