avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie marijuana

Salut.Ma tot framanta anumite aspecte si de aceea va cer parerile.Sper sa ma ajutati.Am fost prins recent cu 3 pliculete de marijuana( 1,5 grame marijuana) de catre Politie impreuna cu un prieten,mentionez ca el nu detinea nimic asupra lui.Am fost dusi imediat la sectie,unde am dat declaratie,in care am mentionat faptul ca substanta interzisa era pt consum propriu,ceea ce este foarte adevarat.Dupa toate astea a venit un domn din partea DCCO,cu care am dat declaria finala.A ramas sa fiu sunat pe nr de mobil in aproxativ 3 luni,pentru a ma prezenta la Parchet.La sfarsit mi s -au facut poze si am fost amprentat.Va rog ss
mi spuneti ce ar trebuii sa fac,este necesar un avocat?Mentionez faptul ca parintii nu cunosc aceasta situatie..
buna tuturor....se pare ca si eu am aceasi problema am 23 de ani si dintr-o prostie am luat respectiva 'treaba' pentru un prieten....mai exact am fost prins acum 3 saptamani cu o cantitate de 0.7 g 'iarba' m-au ridicat jandarmi ca la carte si mi sa spus ca nu se va intampla nimic caci cantitatea e oarecum nesemnificativa,toate bune si frumoase pana acun 5 zile cand am fost sunat de mai inaltii oameni care se ocupa de caz si am fost chemat la sectia respectiva pentru audieri......au inceput sa imi zica si sa ma super sperie cu inchisoare si chesti de gen....si mi sa propus ca sa scap din toata harababura asta sa dau in fapt un diler....sunt la prima abatere de gen,nu am avut in viata mea probleme cu politia si nu stiu ce sa fac,eu initial le-am zis ca ii ajut cu niste informati despre cineva care ar vinde dar acum vor sa ii facem si flagrantul...cea ce nu au specificat de la inceput.....credeti ca e o plasa de a lor sau care e treaba....sunt intr_o situatie destul de critica si nu stiu ce sa mai fac, ce propuneti sa fac in continuare...multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
mralexandru, utilizator
Un amic al meu a fost "incaltat" (cu 1 an si jumatate) pentru simplul motiv ca doar frecventa niste prieteni care fumau "iarba". "Grup organizat" (perceptia politistilor) cu "fabricare" de probe. Mare atentie la declaratii. Bafta!

P.S. Substante toxice si periculoase detin si eu la domiciliu, cam un litru. Mai precis o combinatie extrem de toxica de acid azotic si sulfuric. Sursa: din comert. E detartrant pentru WC, de la supermarket :rofl: Dizolva calcarul sau oasele.
Detin si cateva recipiente explozive cu tungsten. Recunosc. Adica banale becuri electrice Edison. (tungsten = wolfram = filamentul). Asta nu stiu jandarmii si politistii. Poate procurorii.
Am si un "Killer" sub comanda. Adica butonul rosu care opreste motorul motocicletei. La degetul mare, dreapta, sub ghidon.
Sunt infractor? #-o

Substante toxice, explozive si un killer sub comanda :rofl:
:offtopic:

P.P.S. Cand eram mic aveam si prastie... ca si regele David. E grav?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
ContSters184021, utilizator
de asta zic si eu...am vorbit cu o cunostinta care lucreaza in domeniu(agent sub acoperire antidrog)....dar e din alt orash,si el initial mi-a zis sa nici nu ii bag in seama ca nu se ajita ei pt 0.7 g dar daca tot am mers si am fost deacord sa ii ajut sa ii ajut in limita bunului simt....adica flagrantul deja e dubios sa ma puna pe mine fata in fata cu omul care vinde sa il salte si eu sa ii soptesc din spate in timp ce il salta...'imi pareeee rauuuuu' si daca nu cooperez mie sa nu bage oameni in carti sa ma scoata din uz sa imi distruga toata viata pt o mizerie de gen!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
mralexandru, utilizator
Am o situatie similara cu cea a lui Hp5s, nu mi s-a intamplat mie, ci unui apropiat. A fost oprit si perchezitionat de jandarmi, au gasit asupra lui 6g de canabis, dus la sectie, apoi la un ofiter antidrog. Declaratia lui spune ca este doar consumator si ca isi facea o aprovizionare pt o perioada mai lunga cu ocazia zilei de salariu. I s-a spus ca o sa fie contactat in aproximativ o saptamana. De asemenea ofiterul i-a zis ca pedeapsa poate merge de la amenda administrativa pana la inchisoare, totul depinzand de ce hotaraste procurorul la care va ajunge dosarul lui. Avand in vedere ca a fost cooperant (in sensul ca nu s-a opus perchezitiei, ca a completat declaratia fara sa faca scandal...chestii de conduita sa zicem) si ca i-au dat drumul direct dupa ce i-au facut si poze... cam care credeti ca sunt cele mai probabile variante de rezultat al cercetarii dosarului sau? Sunt sanse sa se aleaga doar cu amenda, fara a se ajunge la proces sau mai rau? Intreb asta mai mult pentru a ne calma psihic un pic pana vom primi un semn de la politie, si ca sa stiu daca e cazul sa ne pregatim in vreun fel pentru vreun alt eveniment. Va multumesc si sper sa fie de bine :">
Totul va depinde de procuror, intr-adevar se poate alege doar cu o amenda, dar se poate ajunge si in instanta. Cert este ca nu va primi o pedeapsa cu executare pt o astfel de cantitate, dar daca procurorul va trimite dosarul in instanta prietenul dumneavoastra va avea cazier. Sa isi mentina atitudinea cooperanta si sa declare in continuare ca detinea cannabisul doar pt consum propriu, daca nu are antecedente penale va beneficia si de aceasta circumstanta atenuanta.
Va sfatuiesc sa luati un avocat pt a obtine o pedeapsa cat mai mica, posibil chiar o amenda.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Posesie canabis. cristi-ibrahim cristi-ibrahim Un individ a fost prins cu o cantitate de 0.3 grame de canabis asupra sa(cantiate mentionata si in declaratie).A fost dus la sectie impreuna cu prietenul X cu ... (vezi toată discuția)
Prinsi cu marijuana robert8999 robert8999 Am fost 8 persoane prinse in parc cu aprox 35 g de marijuana de catre politia locala sector 4 de unde am fost dusi la sectia de politie iar apoi la antidrog ... (vezi toată discuția)
Traficant de canabis alexandraaaaaaa alexandraaaaaaa Buna ziua! Am o problema cu un prieten care facea trafic de canabis si as vrea sa va intreb ce sanse ar avea sa iasa cu suspendare?....El a fost prins cu 160 ... (vezi toată discuția)