avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Zile de spitalizare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Zile de spitalizare

In urma cu un an am fost implicat intro bataie impreuna cu 3 prieteni.. Dupa incidident am fost retinuti de politie declaratii etc etc.in urma carora am fost incadrat ca martor deoarece unul dintre prietenii mei a fost deacord sa ia asupra lui fapta el fiind singurul major.

Acuma dupa un an de la incident, si dupa ce dosarul trecuse pe la parchet odata mi'a venit citatie cum ca as fi invinuit intrun dosar penal pentru lovire. Din cate am inteles procurorul responsabil a crezut de cuviinta ca incadrarea mea si a inca unui prieten sa fie schimbat din martor in invinuit sa nu fie judecat doar majorul. Partile vatamate sunt doi tipi. Unu are 8 zile de spitalizare si celalalt 13. Am consultat un avocat si am mers impreuna cu el la politie. Am fost sfatuit de avocat sa imi pastrez o parte din declaratia initiala dar sa imi recunosc vina( ca am dat in apararea mea). El mi'a spus ca nu pot sa scap cu amenda administrativa din cauza zilelor de spitalizare si ca daca o sa se ajunga la judecata ma paste o amenda penala sau 6 luni cu suspendare.

Intrebarea mea este: Pot sa scap din stadiul parchetului cu amenda administrativa tinand cont de zilele de spitalizare? E posibil ca el(avocatul) sa impinga procesul spre judecata ca sa ia un onorariu mai mare si sa ma faca scapat dupa aceea? Tinand cont de circumstante(fapta comisa in timpul minoratului, aflat in stare de ebrietate,recunoasterea faptei,si toate celelalte) care ar cel mai grav scenariu?

Daca m'ati putea ajuta as fi foarte recunoscator. Va multumesc!
Procurorii sunt foarte bine pregatiti si in timpul urmaririi penale procurorul si-a dat seama ca esti si tu parte implicata nu doar martor.
Avocatii depun si ei un juramant, deci nu or sa "impinga" un dosar in instanta ca sa le fie condamnat clientul si sa ii ia banii.
Intr-adevar in cazul tau nu ai cum sa scapi doar cu o amenda administrativa, iar avocatul te-a sfatuit bine.Fapta comisa in timp ce erai minor si recunoasterea acesteia (important e sa o recunosti si in fata instantei) constituie circumstante atenuante si cel mai probabil vei scapa cu o amenda penala. Cel mai grav scenariu este sa primesti cu suspendare.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters178374, utilizator
Daca ai participat si tu, nu a fost greu de dovedit...faptul ca erai minor este o circumstanta atenuanta, nu acelasi lucru se poate spune insa si despre influenta alcoolului (prezenta acestuia constituie o circumstanta atenuanta doar daca a fost accidental introdus in organism - ex. inhalare de vapori).

Una peste alta, intrevad o amenda penala sau o pedeapsa cu suspendare; dezavantaj: cazierul nu va mai fi alb (curat), cel putin o vreme!
In situatia aratata de dvs,nu prea sunt sanse de amenda adminsitrativa,dar fiind minor la data savarsirii acesteia,urmeaza sa beneficiati de un cuantum injumatatit al limitelor de condamnare pentru respectiva infractiune.
Nu cred in dorinta unui avocat de a face orice pentru un onorariu,chiar in situatia in care,prin activitatea sa, ar periclita situatia juridica a clientului sau.
Da ,situatia dvs juridica,ar putea fi periclitata,in cazul in care avocatul nu au ar fi suificient de bine pregatit , cand reactiile sale juridice nu ar fi cele mai bune
Ca sa scapi de scenariul de mai sus incearca sa te impaci cu victimele.
Eu am incercat impacarea dar mi sa spus ca ori se impaca toti invinuitii ori niciunu. Sunt 2 parti vatamate si 3 invinuiti, dintre care eu am avut tangenta doar cu unu din cei vatamati(doar pe unu l'am lovit). Se poate face impacarea separata? Adica sa ma impac doar eu si sa sa fiu scos de procuratura de sub urmarire penala?
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
manson69, utilizator

Alte discuții în legătură

Violarea de domiciliu ContSters82607 ContSters82607 buna ziua.unui prieten de-al meu i s-a intocmit dosar penal astfel; tatal lui a fost in nenumarate dati jignit si amenintat de catre amantul sotiei sale (il ... (vezi toată discuția)
"imi pare rau" circumstanta atenuata, truc avocational?! xuser xuser Vreau sa pun in dusctie o problema des intalnita: De cele mai multe ori dupa ce un infractor este tras la raspunderea penala (si bineinteles dupa ce i se ... (vezi toată discuția)
14 -15 zile pe certificat medico legal bmyra63 bmyra63 BUNA ZIUA CE POATE SA MI SE INTAMPLE DACA MI SA FACUT PLANGERE LA POLITIE CU CERTIFICAT DE 14-15 ZILE DOSAR PENAL ,AL TRIMITE LA PROCUROR SI CE VA DECIDE ... (vezi toată discuția)