BUNA ZIUA
CE POATE SA MI SE INTAMPLE DACA MI SA FACUT PLANGERE LA POLITIE CU CERTIFICAT DE 14-15 ZILE DOSAR PENAL ,AL TRIMITE LA PROCUROR SI CE VA DECIDE PROCURORU ???????????????????
Depinde de situatia pe care o aveti, daca certificatul medico-legal are pe langa si un furt, atunci este altceva. Trebuie sa detaliati situatia pentru un raspuns corect. Depinde de incadrarea pe care o da procurorul.
procuroruol va da o solutie (amenda )sau va trimite la judecatorie pentru condamnare penala pentru infr., de lovire sau alte violente (180 cod penal).Va p[uteti impaca , partea vatamata isi va retrage plangerea sio se inceteaxza procesul penal. Altfel te va obliga ,pe langa condamnare ,la plata de daune materiale si morate si spitalizarea, plus cheltuieli de judecata.
Da, de ceva timp cam asa se procedeaza de regula, se plica o amenda administrativa.
Insa in functie de circumstantele concrete ale cauzei se poate ajunge si la instanta de judecata.
Am avut un conflict cu o persoana pe care am batuto si are 14-15 zile spitalizare si politia are necaz pe mine ca mai am avut niste probleme asemanatoare dar cu 6 zile se spitalizare si am primi o amenda de 8.500 acum 2 luni ,partea vatamata ami cere 15 milioane sa asi retraga plangerea ca sa fac sa ai dau sau sa merg cu el la procuror??? va multumesc pt raspuns
Va sfatuiesc sa ii dati banii. V-a cerut o suma cat se poate de rezonabila si impacati-va ori in fata organelor de urmarire penala ori la notar. Riscati sa ajungeti in instanta si sa fiti condamnat, avand o amanda administrativa sansele sunt slabe sa mai luati inca una deoarece dati dovada de un comportament violent ceea ce duce la existenta pericolului social pt infractiunea savarsita.
Vatamare corporala
aladin1986
buna. am o intrebare.! cine e dispus/a sa ma ajute cu un raspuns?am lovit un tanar impreuna cu un prieten. dupa cateva lovituri l am lasat jos .costient..acel ... (vezi toată discuția)