avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Invocarea Art 243 alin 5 cod procedura civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Invocarea Art 243 alin 5 cod procedura civila

Intr un proces de contestare a unei decizii de concediere - nu a fost specificata instanata si termenul de atac, nu a fost transmisa angajatului sub nicio forma - emisa de o societate aflata in insolventa, avocatul firmei solicita suspendarea procesului in baza articolului din titlu. Se mai poate face ceva daca judecatorul accepta cererea ?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 17:29, 11 Februarie 2011
georgedr72 a scris:

Citatul este exact ? In acest caz, reclamantul nu sunt eu (cel care a deschis actiunea de anulare a deciziei de concediere) ?


Sigur ca este exact ... si bingo! v-ati prins ca avocatul paratei a invocat un articol care merge invocat numai pentru reclamante.
Numai bine.
Nu mai inteleg nimic; solutia afisata : suspendat in baza art 36 din legea 85/2006

Mentionez ca aveam depusa o cerere precizatoare prin care renuntam la toate cererile de plata (a concediului neplatit si a salariilor compensatorii) si mentineam numai anularea deciziei si reintegrarea( Decizia nu mi a fost comunicata si nu prevedea instanta si termenul de contestare).
Ma puteti ajuta cumva sa inteleg ce legatura ar avea art 36 cu cererile mele ?
Art. 36 De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau
bunurilor sale
.

Solutia este profund gresita si cred ca aveti sanse in recurs. Chiar daca n-ati fi renuntat la capetele de cerere cand exista mai multe astfel de cereri din care doar unele sunt in stare de a fi judecate iar pentru celelalte exista un motiv legal de suspendare solutia corecta este aceea ca trebuie sa se disjunga (desparta) cererile ce se pot judeca de cele care nu pot fi judecate, urmand ca suspendarea sa intervina numai acolo unde legea o impune si sa continue in cererile celelalte. Solutia contrara (suspendarea in intregime a pricinii) ar putea fi luata daca si numai daca cererile nu pot exista independent una de cealalta (nici vorba de asa ceva in speta data).
Poate daca ati fi avut aparator acesta i-ar fi sugerat judecatorului solutia corecta si nu mai trebuia sa faceti recurs. Zic si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate suspenda un proces civil? Costica33 Costica33 Am intentat un proces si am interes sa-l suspend. Va rog sa-mi spuneti cum se poate suspenda un proces pe o perioada mai mare sau egala cu un an. Multumesc. (vezi toată discuția)
Suspendarea procesului in urma recursului suspenda si procedura florindbro florindbro Legat de insolventa, in cadrul unui proces s-a dispus suspendarea pana la solutionarea recursului : \\"Solutie: Dispune suspendarea cauzei în baza art.300 ... (vezi toată discuția)
Suspendare recurs redinciucconstantin redinciucconstantin se poate cere suspendarea judecari recursului de ori care parte in proces si pe ce perioada si daca se taxeaza precizez ca e litigiu de munca (vezi toată discuția)