avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - cum reusesc sa primesc o semnatura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - cum reusesc sa primesc o semnatura

Buna ziua.

In urma cu cateva zile am decis sa-mi depun demisia, cu preavizul legal de 15 zile calendaristice. Am facut un calcul pentru a-mi inceta CIM la data de 1.03.2011, astfel ca inmanarea demisiei va trebui facuta in data de 12.03.2011.
Problema este ca mi-am sunat seful, care de obicei este de negasit, si l-am anuntat civilizat ca doresc sa-i inman demisia. A facut un scandal monstru, cu amenintari cu tot, promitandu-mi ca nu voi pleca asa usor.
Am reusit sa vorbesc cu cineva de la contabilitate, caruia i-am explicat ca stiu ca demisia este un act unilateral si ca trebuie inregistrat, dar firma noastra nu are parte de HR. Domnul de la contabilitate mi-a spus sa-i trimit demisia si lui prin e-mail cat si sefului meu, sa am o dovada ca am trimis-o.
As vrea sa stiu cum sa procedez dpdv legal pentru a pleca la finalul preavizului fara probleme, pentru ca am impresia ca seful nu-si va face aparitia la o discutie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Herminia , utilizator 20:57, 11 Februarie 2011
Prin posta cu confirmare de primire la sediul societati ori prin fax.
Iar termenul de preaviz este de 20 zile.
Multumesc pentru raspuns.
Dar sunt nelamurita vis-a-vis de cele 20 de zile. In CIM este mentionat ca cele 20 de zile sunt in cazul concedierii, iar in cazul demisiei sunt 15. Si din cate am citit, acelasi lucru spune si in art.79 din Legea 53/2003.
De asemenea, nu stiu cum sa procedez daca el nu imi va semna demisia, cu atat mai mult cu cat in 1.03. mi se va face un nou contract de munca, evident, intr-un alt loc.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu este fax :( Sa vad daca am inteles bine. Daca ii trimit prin posta cu confirmare, dupa-masa, pot sa consider ca in 28.02.2011 e ultima mea zi de lucru la firma si sa plec linistita? Din pacate, ma astept un pic la bete in roate si as dori sa stiu exact ce sa fac astfel incat daunele sa fie cat mai mici. Desi, la nivel teoretic as putea sa-mi dau demisia la zi, pt ca sunt foarte multe puncte din CIM care nu au fost respectate de catre angajator.
Multumesc :)
gabescu a scris:

Prin posta cu confirmare de primire la sediul societati ori prin fax.
Iar termenul de preaviz este de 20 zile.


Termenul de preaviz in cazul demisiei este de maxim 15 zile pentru functii de executie ....

@ Herminia
Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

Alte discuții în legătură

Demisie transmisa prin posta cu confirmare de primire COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Doresc sa supun atentiei dv urmatoare situatie: doresc sa demisionez de la actualul loc de munca, seful meu nu doreste insa acest lucru si refuza sa imi ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters69573 ContSters69573 Prietena mea este angajata la o firma de distributie cu sediul in Bucuresti, la centrul teritorial din Bacau, pe postul conform CIM -\\\"operator ... (vezi toată discuția)
Demisie sau acordul partilor alexandra_jumy alexandra_jumy hello tuturor! ma confrunt cu o problema mai mult de natura morala decat legala. lucrez de 3 luni in cadrul unei banci pe un post de ofiter bancar(sales ... (vezi toată discuția)