avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie sau acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie sau acordul partilor

hello tuturor!
ma confrunt cu o problema mai mult de natura morala decat legala. lucrez de 3 luni in cadrul unei banci pe un post de ofiter bancar(sales support). pentru ca fiecare zi a devenit un cosmar pentru mine #-o vreau sa plec de la acest loc de munca,dar inca nu am o promisiune ferma din partea altui angajator. pot pleca prin acordul partilor?sau doar prin demisie?ce impact va avea asupra urmatorului angajator daca plec prin demisie?seful meu va pleca doua saptamani in concediu iar eu vroiam ca 15 iulie sa fie ultima zi de lucru...cum sa procedez?

va multumesc
Demisia este un act unilateral al angajatului, adica v-o dati dvs. cand vreti, fara sa aveti nevoie de prezenta sefului sau a femeiii de serviciu.
Singura dvs. obligatie in acest caz este sa depuneti cu nr. / dovada de inregistrare demisia la angajator (firma, nu seful direct) si sa efectuati preavizul de 15 zile.

Daca banca este de acord, putei inceta contractul de azi pe maine, cu acordul partilor (numai cu acordul bancii).

Niciuna dintre modalitati nu ar trebui sa aiba niciun fel de impact asupra angajatorului urmator, altul decat evidentele intrebari de la interviu - de ce ati intrerupt colaborarea (indiferent ca este demisie sau acordul partilor).
Buna ziua,

Indiferent ca pleci cu acordul partilor sau prin demisie, acest lucru nu va avea nici un un impact asupra urmatorului angajator. Daca iti prezinti cererea cel tarziu pe 01.07.2010 atunci poti pleca pe data de 15.07.2010, respectand preavizul de 15 zile (asta daca nu ai functie de conducere, caz in care preavizul este de 30 zile). Un aspect negativ, in ambele forme mentionate mai sus este faptul ca, in cazul in care nu iti gasesti un alt loc de munca, nu poti beneficia de ajutor de somaj pt ca incetarea CIM a fost in ambele cazuri din dorinta dvs.
Demisia este un drept al angajatului ,act unilateral scris, de incetare a activitatii .Nu puteti pleca atfel decat prin demisie. Aceasta presupune efectuarea unui preaviz specificat expres in CIM-ul dumneavoastra sau prin acordul partilor (angajatorul este de acord sa renunte la efectuarea preavizului).
Faceti o notificare scrisa catre angajator prin care il instiintati de demisia dumneavoastra , specificati perioada de preaviz, o depuneti la secretariat cu numar de inregistrare. Daca refuza sa va primeasca notificarea o puteti trimite prin posta sau curier cu confirmare de primire.
Alegerea modului in care vrei sa pleci _prin demisie(art.79) sau cu acordul partilor(art.55 lit.b) nu va influenta urmatorul tau angajator. Poti fi intrebata eventual la un interviu care a fost motivul.
Daca vei pleca prin demisie, pe perioada preavizului de maxim 15 zile calendaristice ai avantajul ca vei fi platita, deoarece contractul individual de munca continua sa-si produca toate efectele.
Important de retinut este faptul ca oricat de greu iti este acolo, e mai bine sa gasesti mai intai un nou loc de munca si apoi sa pleci, altfel vei risca sa stai acasa mai mult decat te-ai fi asteptat. Iar de somaj_nici nu poate fi vorba...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia Droxi Droxi Sunt angajata la o institutie bugetara. As dori sa am propria mea afacere si pentru aceasta trebuie sa renunt la servici. Mentionez ca la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Ajutor,ajutati-ma nykolla nykolla am si eu mare probema,ce se poate intampla daca sefa mea nu vrea sa imi accepte demisia?pt ca miam depus demisia unde anume lucram si nu vrea sa mi-o accepte ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie...nelamuriri Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)