avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire viteza si neacordare prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire viteza si neacordare prioritate

Intamplare :

circulam cu masina proprietate personala pe o sosea cu 2 benzi + linie tramvai , pe sens cu viteza de 65 km / h (dupa cum spun ei) , eu cred ca aveam maxim 60 , in fine
pe partea mea de carosabil nu era nici un pieton , in schimb pe partea stanga a ajuns odata cu mine la ax un pieton (deci eu am ajuns pe trecere si el sa zicem pe ax.)

am fost oprit bineinteles de organul competent i-am dat actele si cand l-am intrebat de ce am fost oprit mi-a zis sa astept , a dat prin statie la colegu care la randul lui a zis sa astepte ... dupa care a comunicat ...viteza si neacordare prioriate.

am incercat sa aduc persoana care a traversat dar a zis ca nu il intereseaza
i-am cerut filmarea si mi-a spus ca nu imi arata nimic

eram insotit de o persoana pe care am trecut-o martor

am inceput contestatia si astept cerificatul de grefa

cee parere aveti , oare am vreo sansa ?
Cel mai recent răspuns: bogdan_tg , utilizator 10:58, 15 Februarie 2011
in aceeasi situatie se afla si sotul meu 9mai putin situatia cu viteza).

Depinde foarte mult de fotografia / filmarea ce va fi depusa de politie si de cum apreciaza instanta. Cu un aparator bun sanse sunt.
nu am precizat faptul ca am toate categoriile pe permis si lucrez ca sofer la firma ce are ca obiect de activitate transport international.
si nici nu am avut vreodata abateri decat contraventionale.
am facut contestatie , am luat certificat de grefa , am fost la politie sa iau permisul si a spus ca politistul nu l-a depus . este posibil asa ceva?

precizez ca permisul mi--a fost luat miercuri acum 3 zile lucratoare
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
bogdan_tg, utilizator
Mie nu mi-l depuseseră nici după 24 de zile. Am stat pe dreapta degeaba o săptămână. ªi să ştiţi că eu i-am câştigat până la urmă
Dupa situatia descrisa este vorba de o neacordare de prioritate.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cursul zilei de azi mi s-a retinut permisul de ... Bitza11 Bitza11 Buna ziua, in cursul zilei de azi mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni. ... (vezi toată discuția)
Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate lyteon lyteon In data de 10.06.2011 ma deplasam spre casa.Cand am virat dreapta pe o strada, am oprit la trecerea de pietoni pentru ca treceau un grup de oameni,dupa care ... (vezi toată discuția)