Vreau sa infiintez o societate care sa aiba ca obiect principal de acttivitate "6622 Activităţi ale agenţilor şi broker-ilor de asigurări". Ma intereseaza care sunt actele care trebuie sa le depun la Registrul Comertului pentru a infiinta societatea. Documentatia pentru avizarea ulterioara nu ma intereseaza doar ce vor solicita cei de la registru: pana acum am aflat ca numele socieatatii trebuie sa aiba broker in denumire, ca trebuie sa am capiatl social varsat 25 000 lei, si codul 6622 sa fie unic si principal, in rest documentele obisnuite statut, caziere, declaratii onorabilitate, specimen, si formulare registru. Si suntem 7 asociati nu stiu daca asta conteaza. Sunt si alte documente speciale care trebuie sa le prezint in afara de cele de mai sus. Va rog sa nu ma trimiteti la legea 32/2000 ca acolo e o mare contradictie.
Tot legat de acest subiect vin si eu cu o intrebare. Eu am facut un contract de mandat asistenti brokeraj pe persoana juridica cu o firma de brokeraj asigurari. As dori sa stiu ce cod CAEN am nevoie pe firma pentru a functiona in aceste conditii.
Va multumesc
Am si eu o intrebare? Pentru a inregistra o firma de brokeraj am nevoie de un administretor cu experienta minim 3 ani in asigurari pe un post de conducere. In momentul de fata eu am un singur an in post de conducere deci nu pot fi eu administrator. In ce conditii pot eu deveni administrator. Ma pot numi la firma mea pe un post de conducere pt a ocupa functia de administrator peste 2 ani . 3 ani de conducere sunt posibili (1 la societate de asigurari si doi pe post de conducere la firma de brokeraj?
normele spun cam asa :
h)conducatorii executivi sa aiba studii superioare si o experienta de cel putin 3 ani intr-o functie de conducere operativa in domeniul asigurarilor sau de cel putin 5 ani intr-o functie de conducere operativa in domeniul financiar-bancar; aceasta prevedere se aplica si administratorilor, atunci cand acestia au atributii similare conducerii executive. Prin functie de conducere operativa se intelege inclusiv cea de sef de serviciu/compartiment a carui activitate este relevanta pentru specificul domeniului asigurarilor sau cel financiar-bancar, precum si functia de director de agentie sau de sucursala a unei entitati care opereaza in aceste domenii; Astept raspuns. Multumesc!