avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua.Tatal meu a fost casatorit de 3 ori legitim,dar de toate 3 a divortat ;cu fiecare are cate un copil ,numai ca ultima care a divortat sta cu el in continuare de circa 25 ani. Casa in care locuieste este mostenire de la parintii lui.Intrebarea mea este:ea are vreun drept la casa?sau el poate sa faca act unuia dintre copii dar fara acceptul ei?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:01, 11 Februarie 2011
cat tatal e in viata, dvs si fratii nu aveti vreun drept asupra vreunui bun. doar dupa deces, il mosteniti pe tata.
in timpul vietii, tatal poate face ce doreste cu bunurile lui... sa le doneze, sa le vanda oricui doreste, inclusiv unuia dintre copii
cat traieste tatal dvs poate vinde sau dona cui doreste.sotia dansului poate mosteni 1/4 din casa doar in cazul decesului tatalui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Donatie cu drept de uzufruct viager marymary marymary Buna ziua, am un contract de donatie din partea tatalui meu pentru casa si terenul aferent, cu drept de uzufruct viager pentru dansul. 1. Prin actul de ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale vasilicablanita vasilicablanita Daca la moartea tatalui copiii au renuntat in totalitate la mostenirea revenita lor in favoarea mamei, la moartea acesteia , copiii renuntatori pot reveni ... (vezi toată discuția)