avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data pensionarii - cadru didactic
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data pensionarii - cadru didactic

Buna ziua, intrebarea mea e legata de pensionarea unui cadru didactic(invatatoare) nascut in noiembrie 1955 cu 35 de ani vechime . Intrebarea e in ce conditii se poate pensiona anul acesta, daca se mai poate pensiona anticipat partial si cu ce penalizari aproximativ.

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters124954, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:25, 11 Februarie 2011
Daca se pensioneaza anticipat partial incepand cu septembrie 2011,potrivit art.127(1) din legea 128/1997 atunci penalizarea este de 39,75% pe toata durata celor 53 luni de anticipare(septembrie 2011-februarie 2016).

Legea 128/1997 Art. 127
(1 ) Personalul didactic poate fi pensionat numai la data incheierii anului scolar sau universitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie anticipat doru anghel doru anghel 1) As vrea sa stiu [b]cand poate iesi la pensie anticipat (partial) fratele meu nascut in 11 mai1952. Face 35 de ani de contributie in toamna 2011 [/b]prin ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie depuse actele (dosarul) pentru pensie anticipata Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Sotia, cadru didactic, indeplineste conditiile de pensionare anticipata in luna martie 2016. Dar, ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare - cadru didactic alinalextd alinalextd Sunt profesor, n. 31.05.1950 , am o vechime de 39 ani,cand pot iesi la pensie la limita de varsta? Dar anticipat si cu ce penalizare? Odata proesorii puteau ... (vezi toată discuția)