avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli

Buna ziua. Mama mea a avut un nepot care a decedat. Garsoniera lui a revenit mamei si unei matusi a nepotului decedat. In garsoniera nu mai locuieste nimeni, dar pe avizierul cu intretinerea apare in fiecare luna ca are de platit (cheltuieli comune; care?). De unde pina unde aceste sume de bani? Sa plateasca femeia de servici cind nu umbla nimeni pe acolo? Sau salarul sefului de la asociatie? Pentru ce?Apa, curentul si gazul sunt inchise.Va multumesc anticipat si astept raspuns. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:34, 11 Februarie 2011
Cheltuielile de intretinere pentru un apartament in care nu locuieste nimeni sunt repartizate in functie de cota-parte indiviza sau, altfel spus, proportional cu suprafata utila, conform HG. 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si acestea sunt:
- ascensor, lucrari de reparatii si intretinere proprietate comuna, cheltuieli administrative, salarii personal (administrator, presedinte, cenzor, femeie de serviciu, instalator etc), pierderile de apa, caldura daca nu sunteti contorizati la nivel de apartament (sau caldura la comun daca aveti repartitoare in apartament), interfonul, video.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere mari112 mari112 Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Intretinerea la bloc dorinagrosu40 dorinagrosu40 am o garsoniera unde nu locuieste nimeni.Ce cote trebuie sa platesc? (vezi toată discuția)
Obligativitatea platii cotei indivize vasileac vasileac In conditiile in care ne-am mutat de la apartament in ianuarie 2010 la o alta resedinta, mai suntem obligati sa mai platim ceva la intretinere ( cota indiviza ... (vezi toată discuția)